Annonce
Erhverv

Her er vinderen af Erhvervsprisen 2019

Administrende direktør i DLG Kristian Hundebøll (til højre) modtog på vegne af DLG Erhvervsprisen 2019. Han fik den overrakt af erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer (i midten)og blev ønsket tillykke af formand for Business Fredericia Bent Jensen (til venstre). Foto: Peter Leth-Larsen
Business Fredericia overrakte for femte gang erhvervspris - i år til grovvareselskabet DLG, som kan indvie sit nye domicil i Snoghøj til sommer.

Fredericia: Til Business Fredericias nytårskur tirsdag blev det afsløret, at modtageren af Erhvervsprisen 2019 er DLG.

Erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer overrakte prisen til administrerende direktør i DLG Kristian Hundebøll blandt andet med følgende begrundelse:

- Virksomheden har vist stort mod og truffet beslutninger, som har givet genlyd i hele Danmark, sagde han.

DLG flytter senere i år sit hovedkvarter fra Axelborg i København til Snoghøj, hvor byggeriet af grovvareselskabets nye domicil er i fuld gang. I efteråret 2017 meldte DLG sine planer om flytningen af hovedkvarteret ud, og efterfølgende rykkede virksomheden i sommeren 2018 nogle af sine ansatte ind i midlertidige, nyrenoverede lokaler på Vesterballevej. Filosofien bag er at flytte virksomheden tættere på kunderne i landbruget.

DLG flyttede i første omgang 70 ansatte til Vesterballevej og har løbende rekrutteret folk i Trekantområdet.

- Lige nu arbejder over 200 DLG'ere i Fredericia, og flere kommer hertil, når det nye hovedkvarter på Ballesvej indvies til sommer, fortalte Kristian Hundebøll.

Annonce

Begrundelse for Erhvervsprisen 2019

• Virksomheden har udvist stort mod og truffet nogle beslutninger, som har givet genlyd i hele Danmark.

• Virksomheden har været med til at brande Fredericia som et godt sted at være virksomhed på grund af et rigtig godt erhvervsklima.

• Virksomheden tager et socialt ansvar og har blandt andet underskrevet en samarbejdsaftale med jobcentret og Business Fredericia og arbejder også for at fremme flere af FNs verdensmål.

• Virksomheden har desuden foretaget nogle betragtelige investeringer, som har stor betydning for Fredericia nu og i fremtiden. Et stærkt signal om at de satser på vores by.

• Vinderen har i den grad valgt at inkludere Fredericia i deres store men også meget spændende transformation, da de valgte at flytte hovedkontor fra København til Fredericia. Deres nye flotte domicil står klar til at huse 300 ansatte til sommer.

Donerede vinderchecken til velgørenhed

Kristian Hundebøll modtog prisen på vegne af DLG og donerede straks checken på de medfølgende 10.000 kroner til Ungdommens Røde Kors i Fredericia.

- Jeg er meget beæret. Vi har ikke været her så lang tid, så jeg synes næsten ikke, vi har fortjent det endnu, sagde Kristian Hundebøll blandt andet og fortsatte:

- Vi er rigtig stolte over at modtage prisen i en erhvervskommune som Fredericia, hvor der er mange virksomheder, som kunne fortjene prisen.

Prisen blev uddelt for femte gang. Vinderen får prisen for at have gjort en særlig indsats i det forgangne år og for at have vist vejen til vækst og udvikling.

Tidligere års vindere er Kentaur (2018), Restaurant Ti Trin Ned (2017), Fredericia Shipping (2016) og Process Engineering (2015).

DLG ved direktør Kristian Hundebøll (t.v.) er modtager af Erhvervsprisen 2019, som blev uddelt på Fredericia Teater tirsdag eftermiddag. Foto: Peter Leth-Larsen
Årets nytårskur for erhvervslivet blev i år holdt på Fredericia Teater, hvor også Erhvervsprisen 2019 blev uddelt. Prisen gik til DLG. Direktør Kristian Hundebøll modtog prisen på 10.000 kroner, som han straks donerede til Ungdommens Røde Kors. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Annonce