Annonce
Haderslev

Modtog Hjertegaven sidste år - blev derfor frivillige i år

Mikkel og Annemette Søgaard modtog i 2018 en Hjertegave, i år har de begge kastet hele hjertet ind i indsamling og givet alt og lidt til for et godt resultat. Foto: Timo Battefeld
Annemette og Mikkel Søgaard pustede søndag ud. Siden den 24. november har de ligget vandret for at styre Hjertegavens auktion på Facebook, opdatere donationslister og auktionskataloger og meget andet.
Annonce

HADERSLEV: I 2018 modtog Mikkel og Annemette Søgaard Hjertegaven efter at have været indstillet i syv år. Den vakte så stor glæde i det lille hjem, der også tæller en datter på 13 år, at parret besluttede, at de i år ville være frivillige i Hjertegaven. Og det blev de med hele hjertet og lidt til.

Annemette, 47 år, har fra den 24. november og frem til den 4. december styret Hjertegavens auktion på Facebook, og det er ikke en tjans for tøsedrenge. Inden da sendte hun på vegne af Hjertegaven breve ud til kommunens virksomheder for at spørge om de ville støtte Hjertegaven. Dertil har hun reklameret i alverdens grupper på de sociale medier.

Billederne skulle under auktionen lægges op, og teksterne skrives, og så skulle man hele tiden holde øje med budene, svare på spørgsmål med mere. Jo, der var nok at se til for Annemette og Mikkel.

Mikkel, 45 år, har taget billeder af alle effekterne og lavet små reklamebilleder og film, og et katalog med billeder.

- Nogle gange sad vi til klokken tre om natten, men der er tjent 7500 kroner mere på Facebook-auktionen i år end der blev sidste år, fortæller Annemette med et stort smil.

Hun og Mikkel har nu fået overblikket over opgaven, og har kreeret skabeloner til næste år, og de har også fundet ud af, hvilke opgaver der skal uddelegeres.

- Det har været en virkelig god oplevelse for os, men også hård. Derfor er der nogle opgaver vi skal være flere om, men det kan man først se, når man står midt i det. Det er dog dejligt at se og mærke opbakningen til Hjertegaven, og jeg lover jer, den betyder rigtig meget for de familier, der får den.

Nogle gange sad vi til klokken tre om natten, men der er tjent 7500 kroner mere på Facebook-auktionen i år, end der blev sidste år.

Annemette Søgaard

Annonce

Hjertegaven gav ro

Parret fik også fortjente klapsalver, da Hjertegavens store auktion lørdag fandt sted hos Røde Kors i Haderslev. Men for Mikkel og Annemette har det vigtigste været at give lidt igen. Derfor ønskede de også i lang tid at være anonyme, men nu er de blevet klar til at fortælle om Hjertegavens betydning for dem, både som frivillige og som modtagere.

- Da vi sidste år fik brev om, at vi havde fået Hjertegaven var det en stor hjælp. Det betød, at vi i stedet kunne bruge vores penge til gaver til vores datter. Vi har har nemlig ikke noget stort budget, forklarer Annemette, og suppleres af Mikkel:

- Det gav simpelthen bare ro. Altså virkelig ro, så skulle vi ikke tænke på det.

Livet har langt fra været særlig skånsomt ved den lille familie. Annemette kom til skade med sin ryg i 2008, og blev tilkendt et fleksjob, men ryggen drillede fortsat, og i 2017 fik hun tilkendt førtidspension. Mikkel døjede fra 2006 med forskellige psykiatriske diagnoser, men i oktober 2019 blev han tilkendt førtidspension, og det har virkelig betydet meget for den lille familie.

Søndag var det som sagt puste-ud-tid for Mikkel og Annemette, og det trængte parret til. Det kunne deres computer nok også have haft brug for, fordi søndag eftermiddag tikkede der en mail ind til styregruppen bag Hjertegaven:

"Lige en lille info her fra os: Vores computer afgik ved døden i går aftes umiddelbart efter, vi fik lagt den sidste film op, men den har også kørt i døgndrift de sidste måneder. Heldigvis fik vi reddet en lille smule af det, som ikke er sendt pr. mail, men desværre ikke særligt meget. Men ville bare informere jer om, at vi desværre ikke har mulighed for at lægge mere på Facebook, end vi har gjort indtil videre, da vores telefoner ikke er specielt gode til det, og da økonomien er ikke eksisterende, har vi ikke mulighed for at købe en ny...."

Heldigvis ventede computeren med at sætte ud indtil efter den store auktion. På tirsdag står det klart, hvor mange familier, der i år får hjælp fra Hjertegaven, det resultat glæder Mikkel og Annemette sig til at høre, inden de den 17. december skal til København og fortælle et større publikum om, hvordan det er at modtage og medvirke i Hjertegaven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Esbjerg

Retsordfører efter tilmelding af folketingsmedlem som sæddonor og huskøber: Chikane skal gøres strafbart

Annonce