Annonce
forside

Mogens Rerup er en skændsel

Mogens Rerup er en skændsel!

Byrådsmedlem Mogens Rerup burde erklæres uegnet til et offentligt hverv, som det er at være byrådsmedlem i Haderslev Kommune! I JydskeVestkysten mandag 24. september skriver han i et læserbrev, at han ikke har så ondt af HK'erne på Jobcenteret, da de har valgt en aktiv DF-folketingskandidat som deres tillidsrepræsentant og derfor underforstået ikke har reel indflydelse på deres arbejdssituation.

For det første - så er Mogens Rerup som sædvanlig ikke opdateret på virkeligheden, for jeg er ikke mere folketingskandidat for DF, men så sandelig stadig medlem af DF. For det andet - så er det uforskammet og under lavmålet, at et byrådsmedlem lancerer en udtalelse som ovennævnte, og samtidig som menigt medlem af Byrådet blander sig i det fagretslige område.

Jeg håber, som ansat i Jobcenteret, at både borgmesteren, kommunaldirektøren, direktøren for Erhvervs- og Borgerservice samt arbejdsmarkedschefen vil reagere på denne facon, Mogens Rerup benytter sig af, når han sjofler de ansatte i en kommunal virksomhed. Der er mange måder at drive politik på, men Mogens Rerups er afskyelig, uhæderlig og ikke værdig for et medlem af Haderslev Byråd!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce