x
Annonce
Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

OPDATERING: Ifølge øjenvidner er den defekte slange fra det store pumpeanlæg repareret eller udskiftet, og vejbanen er pumpet fri for vand.

Esbjerg: Regnmasserne og en utæt pumpeslange var årsag til, at hundredevis af bilister sendte deres kostbare biler gennem det oversvømmede Bilkakrydset i Esbjerg søndag eftermiddag.

Det kraftige regnvejr var ekstremt uheldigt, fordi et stort pumpeanlæg i forbindelse med udgravninger i det store kryds var utæt samtidig. Regnmasserne fra stormvejret blev derfor pumpet væk, men løb lige så hurtigt tilbage til udgravningen og videre ud på den lavtliggende kørebane under jernbanebroen i det nordlige Esbjerg.

Mange bilister valgte at køre gennem vandet, der nogle steder var op mod 30-40 centimeter dybt. Skete gennemkørslen i høj fart stod vandbølgen om bilerne endnu højere med risiko for, at vand trænger ind i bilernes hulrum og vanger med fare for rust i fremtiden og elektriske problemer senere.

Kommunens vagter var hurtigt på stedet, men måtte afvente, at der kom tætte pumpeslanger frem.

Den store oversvømmelse blev opdaget ved 14-14.30 tiden.

Det store anlægsarbejde i BIlkakrydset sker for at skabe sammenhæng mellem områdets busser og den lokale togstation ved Bilka. Der er ved at blive etableret busbaner, intelligente lyskryds, en stor trappe fra den lavtliggende kørebane til togstationen højere oppe.

Screenshot fra video: Lars Kristian Stokbro
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Borgmester forlanger grænsen åbnet

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce