Annonce
Esbjerg

Molslinjen har taget kritikken med lange køer til efterretning

Sådan så det ud i Hovedgaden onsdag den 17. juli, hvor det vrimlede med både ferierende, fastboende og en masse esbjergensere. Billedet er taget ved Ambassaden. Foto: Per Benny Paulsen
Ved Fanø Late Night på onsdag øger Molslinjen bemandingen, så færgen kan tage det maksimale antal passagerer med.

Fanø: Molslinjen, som blandt andet driver færgerne mellem Esbjerg og Fanø, har taget kritikken til sig efter sidste onsdags Late Night i Nordby, hvor der var lange køer ved flere afgange fra Nordby mod Esbjerg. Det indebar, at mange passagerer måtte vente 40 minutter ved færgelejet, hvor de gav udtryk for deres utilfredshed. Det er jo ikke blot esbjergensere, som valfarter til Late Night i Nordby, men også turister fra andre byer i området, som måske kommer for sent til et tog i Esbjerg.

Hos MolslinJen siger pr- og kommunikationschef Jesper Maack:

- Vi har besluttet at øge bemandingen, så færgen kan have det maksimale antal passager med, men sætter dog ikke en ekstra færge ind. Vi regner med og håber på, at den øgede bemanding vil løse problemet med lange køer.

Late Night afvikles i år på fem onsdage. Den første gang var den 10.juli og anden gang 17. juli, og begge gange har vejret været mange mennesker i Hovedgaden. Onsdag den 24. juli tegner endnu bedre, for vejrudsigten i denne uge siger op til 30 grader flere af dagene, og så vil der med garanti være sort af mennesker i Nordby til stor glæde for butikker og restauranter.

JydskeVestkysten tager med FanøLinjen (tidligere FanøFærgen) igen på onsdag med afgang fra Nordby klokken 20.50 og ser på, om den øgede bemanding er nok til at få kritikken til at forstumme.

De to sidste datoer for Fanø Late Night er 31.juli og 7.august.

Annonce

Plads til knap 400 pasagerer

Både Fenja og Menja har plads til 396 passagerer, 35 biler og 60 cykler. På onsdag aften er det altså kun den ene af færgerne, som sejler.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Vejen

Færre vinterudgifter i Vejen Kommune

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];