Annonce
Esbjerg

Molslinjen har taget kritikken med lange køer til efterretning

Sådan så det ud i Hovedgaden onsdag den 17. juli, hvor det vrimlede med både ferierende, fastboende og en masse esbjergensere. Billedet er taget ved Ambassaden. Foto: Per Benny Paulsen
Ved Fanø Late Night på onsdag øger Molslinjen bemandingen, så færgen kan tage det maksimale antal passagerer med.

Fanø: Molslinjen, som blandt andet driver færgerne mellem Esbjerg og Fanø, har taget kritikken til sig efter sidste onsdags Late Night i Nordby, hvor der var lange køer ved flere afgange fra Nordby mod Esbjerg. Det indebar, at mange passagerer måtte vente 40 minutter ved færgelejet, hvor de gav udtryk for deres utilfredshed. Det er jo ikke blot esbjergensere, som valfarter til Late Night i Nordby, men også turister fra andre byer i området, som måske kommer for sent til et tog i Esbjerg.

Hos MolslinJen siger pr- og kommunikationschef Jesper Maack:

- Vi har besluttet at øge bemandingen, så færgen kan have det maksimale antal passager med, men sætter dog ikke en ekstra færge ind. Vi regner med og håber på, at den øgede bemanding vil løse problemet med lange køer.

Late Night afvikles i år på fem onsdage. Den første gang var den 10.juli og anden gang 17. juli, og begge gange har vejret været mange mennesker i Hovedgaden. Onsdag den 24. juli tegner endnu bedre, for vejrudsigten i denne uge siger op til 30 grader flere af dagene, og så vil der med garanti være sort af mennesker i Nordby til stor glæde for butikker og restauranter.

JydskeVestkysten tager med FanøLinjen (tidligere FanøFærgen) igen på onsdag med afgang fra Nordby klokken 20.50 og ser på, om den øgede bemanding er nok til at få kritikken til at forstumme.

De to sidste datoer for Fanø Late Night er 31.juli og 7.august.

Annonce

Plads til knap 400 pasagerer

Både Fenja og Menja har plads til 396 passagerer, 35 biler og 60 cykler. På onsdag aften er det altså kun den ene af færgerne, som sejler.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Annonce