Annonce
Haderslev

Mor fik P-bøde mens lægerne lappede sønnens brækkede arm

Nete Kaasen finder det forkasteligt, at man udsteder P-bøder ved en skadestuen, hvor de fleste der kommer har brug for hjælp. Derfor har hun klaget over den bøde hun fik, da hun kørte sin niårige søn på skadestuen. Arkivfoto: Stine Hugym

P-skiven var det sidste Nete Kaasen tænkte på, da hun i begyndelsen af maj parkerede sin bil ved skadestuen på Aabenraa Sygehus, for på forsædet sad en en forpint og storgrædende dreng med brækket arm.

HADERSLEV: Nete Kaasen fra Haderslev er næsten klar til at tage en tur bag tremmer og sidde en parkeringsbøde af. En bøde hun fik, da hun glemte at stille p-skiven ved skadestuen på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa.

- Det er ikke fordi jeg ikke har de 510 kroner, men fordi jeg synes, det er etisk forkert, at opkræve P-afgifter på P-pladsen ved en skadestue - et sted hvor langt de fleste kun kommer, fordi de selv eller en person de hjælper, har brug for hjælp, lyder det harmt fra Nete Kaasen, der uddyber:

- P-skiven var i hver fald det sidste jeg tænkte på, da jeg den 4. maj parkerede på P-pladsen ved Skadestuen på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa, og hastede ind med min stortudende knægt, der havde brækket sin arm.

Behandlingen på skadestuen var Nete Kaasen ovenud tilfreds med. Sønnen blev hurtigt "gipset" ind og 57 minutter senere stod de begge ved bilen, der nu var pyntet med en p-bøde.

- Min første tanke var, at det måtte være en fejl. Den anden tanke var lidt mere undrende: Sygehuset i Aabenraa ligger ret ensomt, har de virkelig en offentligt ansat P-vagt til at gå og dele P-bøder ud til mennesker på et sygehus? Oven i købet et sygehus, som de fleste skal køre til, fordi de øvrige sygehuse i området er lukket, fortæller Nete Kaasen og fortsætter:

- I min tro på, at det måtte være en fejl, gik jeg ind til sekretæren på skadestuen, der rystede lidt opgivende på hovedet og forklarede, at der deles P-bøder ud, for at undgå at besøgende og personale langtidsparkerer.

Annonce

Sygehuset i Aabenraa ligger ret ensomt, har de virkelig en offentligt ansat P-vagt til at gå og dele P-bøder ud til mennesker på et sygehus? Oven i købet et sygehus, som de fleste skal køre til, fordi de øvrige sygehuse i området er lukket. Nete Kaasen, vred mor

Det tog 57 minutter at sætte niårige Niels' arm sammen. Men det var længe nok til at få en bøde. Privatfoto

Sådan er reglerne

Nete Kaasen får besked på at klage til Parkeringskontrol Syd, der er en instans under Sønderborg Kommune:

- Sammen med min klage, sendte jeg et bevis for, at jeg var på skadestuen i 57 minutter, men lige lidt hjælper det, Parkeringskontrol Syd fastholder kravet.

Rasmus Kjølby, der er presseansvarlig ved Sønderborg Kommune, forklarer til JydskeVestkysten, at Parkeringskontrol Syd administrerer reglerne efter de retningslinjer, som Sygehus Sønderjylland har sat, og så længe der ikke er noget ved bilen, der signalerer, at den er ankommet på grund af en akut skade, så har p-vagten intet andet valg end at udstede bøden.

JydskeVestkysten har via mail spurgt Sygehus Sønderjyllands kommunikationsafdeling, hvordan det kan være, at der ikke er betalingsfri p-båse ved skadestuen. Det venter vi stadig svar på.

Nyt klagenævn hjælper ikke

Den 1. juli søsatte Transport, bygnings- og boligministeriet et nyt Parkeringsklagenævn, men det hjælper ikke Nete Kaasen. Nævnet behandler kun parkeringsklager udstedt af private firmaer. Hvis hun vil have sagen behandlet, må hun rejse den ved domstolene, fordi bøden er udstedt af en offentlig instans.

JydskeVestkysten har bedt Transport, bygnings- og boligministeriet om en forklaring på, hvorfor det nye parkeringsklagenævn ikke behandler klager over bøder, der er udstedt af offentlige kontrolinstanser. Det venter vi også stadig på svar på.

Imens ligger de 510 kroner hjemme på Nete Kaasens bord, klar til at dække bøden, men hun ville egentlig hellere bruge dem til at forsøde dagligdagen for personalet på skadestuen som tak for deres instans, men:

- Nu ser det ud som om, at de skal være med til at finansiere den milliondyre budgetoverskridelse i forbindelse med byggeriet af sygehuset, siger Nete Kaasen.

Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Plejehjem forvekslede to beboere: Datter fik besked om sin mors død alt for sent

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce