Annonce
Haderslev

Mor fik P-bøde mens lægerne lappede sønnens brækkede arm

Nete Kaasen finder det forkasteligt, at man udsteder P-bøder ved en skadestuen, hvor de fleste der kommer har brug for hjælp. Derfor har hun klaget over den bøde hun fik, da hun kørte sin niårige søn på skadestuen. Arkivfoto: Stine Hugym

P-skiven var det sidste Nete Kaasen tænkte på, da hun i begyndelsen af maj parkerede sin bil ved skadestuen på Aabenraa Sygehus, for på forsædet sad en en forpint og storgrædende dreng med brækket arm.

Annonce

HADERSLEV: Nete Kaasen fra Haderslev er næsten klar til at tage en tur bag tremmer og sidde en parkeringsbøde af. En bøde hun fik, da hun glemte at stille p-skiven ved skadestuen på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa.

- Det er ikke fordi jeg ikke har de 510 kroner, men fordi jeg synes, det er etisk forkert, at opkræve P-afgifter på P-pladsen ved en skadestue - et sted hvor langt de fleste kun kommer, fordi de selv eller en person de hjælper, har brug for hjælp, lyder det harmt fra Nete Kaasen, der uddyber:

- P-skiven var i hver fald det sidste jeg tænkte på, da jeg den 4. maj parkerede på P-pladsen ved Skadestuen på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa, og hastede ind med min stortudende knægt, der havde brækket sin arm.

Behandlingen på skadestuen var Nete Kaasen ovenud tilfreds med. Sønnen blev hurtigt "gipset" ind og 57 minutter senere stod de begge ved bilen, der nu var pyntet med en p-bøde.

- Min første tanke var, at det måtte være en fejl. Den anden tanke var lidt mere undrende: Sygehuset i Aabenraa ligger ret ensomt, har de virkelig en offentligt ansat P-vagt til at gå og dele P-bøder ud til mennesker på et sygehus? Oven i købet et sygehus, som de fleste skal køre til, fordi de øvrige sygehuse i området er lukket, fortæller Nete Kaasen og fortsætter:

- I min tro på, at det måtte være en fejl, gik jeg ind til sekretæren på skadestuen, der rystede lidt opgivende på hovedet og forklarede, at der deles P-bøder ud, for at undgå at besøgende og personale langtidsparkerer.

Sygehuset i Aabenraa ligger ret ensomt, har de virkelig en offentligt ansat P-vagt til at gå og dele P-bøder ud til mennesker på et sygehus? Oven i købet et sygehus, som de fleste skal køre til, fordi de øvrige sygehuse i området er lukket. Nete Kaasen, vred mor

Det tog 57 minutter at sætte niårige Niels' arm sammen. Men det var længe nok til at få en bøde. Privatfoto
Annonce

Sådan er reglerne

Nete Kaasen får besked på at klage til Parkeringskontrol Syd, der er en instans under Sønderborg Kommune:

- Sammen med min klage, sendte jeg et bevis for, at jeg var på skadestuen i 57 minutter, men lige lidt hjælper det, Parkeringskontrol Syd fastholder kravet.

Rasmus Kjølby, der er presseansvarlig ved Sønderborg Kommune, forklarer til JydskeVestkysten, at Parkeringskontrol Syd administrerer reglerne efter de retningslinjer, som Sygehus Sønderjylland har sat, og så længe der ikke er noget ved bilen, der signalerer, at den er ankommet på grund af en akut skade, så har p-vagten intet andet valg end at udstede bøden.

JydskeVestkysten har via mail spurgt Sygehus Sønderjyllands kommunikationsafdeling, hvordan det kan være, at der ikke er betalingsfri p-båse ved skadestuen. Det venter vi stadig svar på.

Annonce

Nyt klagenævn hjælper ikke

Den 1. juli søsatte Transport, bygnings- og boligministeriet et nyt Parkeringsklagenævn, men det hjælper ikke Nete Kaasen. Nævnet behandler kun parkeringsklager udstedt af private firmaer. Hvis hun vil have sagen behandlet, må hun rejse den ved domstolene, fordi bøden er udstedt af en offentlig instans.

JydskeVestkysten har bedt Transport, bygnings- og boligministeriet om en forklaring på, hvorfor det nye parkeringsklagenævn ikke behandler klager over bøder, der er udstedt af offentlige kontrolinstanser. Det venter vi også stadig på svar på.

Imens ligger de 510 kroner hjemme på Nete Kaasens bord, klar til at dække bøden, men hun ville egentlig hellere bruge dem til at forsøde dagligdagen for personalet på skadestuen som tak for deres instans, men:

- Nu ser det ud som om, at de skal være med til at finansiere den milliondyre budgetoverskridelse i forbindelse med byggeriet af sygehuset, siger Nete Kaasen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark For abonnenter

Transport-mastodont sender advarsel til vognmænd: Hvis I frasælger pengetank, risikerer vi at lukke

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce