Annonce
Indland

Mor og datter fløjet til Rigshospitalet efter badeulykke

Badetur ved Hornbæk gik tirsdag aften galt for en kvinde og to børn. Samtidig kom alarm om kæntring på Arresø.

En kvinde og to piger fik tirsdag aften alvorlige problemer, da de var ude at bade ved Hornbæk i Nordsjælland.

- Vi fik klokken 19.21 en melding via 112 om, at tre personer, der befinder sig omkring 100 meter ude i vandet, forsøger at kæmpe sig i land, fortæller vagtchef Dan Houtved fra Nordsjællands Politi.

En redningshelikopter, redningsbåde og politi blev sendt til stedet. Politiet var lige i nærheden og nåede først frem.

- De to piger er kommet i land, og kort efter lykkedes det også kvinden at komme ind, men hun mister bevidstheden, da hun når strandkanten, siger Dan Houtved.

Politifolkene yder førstehjælp, indtil helikopteren med en læge ankommer til stedet.

Men lige da helikopteren når frem, får politi og redning en ny alarm om, at en båd er kæntret på Arresø, og at der ligger en mand ved siden af den. Helikopteren letter igen, og en politipatrulje bliver sendt til Arresø.

- Vi havde tidligere på dagen fået en melding om en kæntring på søen, hvor manden var kommet i land.

- Det viser sig så, at det er ham, der er svømmet ud til båden igen, så han er ikke i nød, og helikopteren bliver sendt tilbage til Hornbæk, fortæller vagtchefen.

Tilbage i Hornbæk giver lægen besked om, at helikopteren skal flyve kvinden, der er omkring 40 år, og hendes 11-årige datter til Rigshospitalet til observation.

- Kvinden trak selv vejret, men var ikke ved bevidsthed, fortæller Dan Houtved, der ikke kan sige noget nærmere om hendes tilstand.

Onsdag morgen oplyser vagtchef Henrik Alstrup fra Nordsjællands Politi, at kvinden er uskadt.

Datterens veninde, der også er 11 år, var sammen med sin far, som tog sig af hende.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce