Annonce
Varde

Mor og datter må  knokle hårdt for at sælge mindre tøj: Men de har fundet en lille sti ud af nedlukningsdepression

Lotte og Mathilde Bloch Hansen arbejder hårdt for at sælge noget af det vintertøj, som butikken ellers ville brænde inde med. Foto: Morten Nielsen
Her fungerer salgsmodellen click and collect med simple midler. Men det er ikke vejen ud af coronakrisen.

Nørre Nebel: Lotte Bloch Hansen, 48 år, må arbejde mere, end hun plejer i sin tøjbutik By Bloch på Bredgade i Nørre Nebel. Det er på trods af, at tøjbutikken jo selvfølgelig som alle andre er ramt af den udmarvende coronanedlukning i denne vinter.


Vi forsøger at sælge det, vi kan

Lotte Bloch Hansen, butiksindehaver


Der er sendt to medarbejdere hjem, men Lotte Bloch Hansen, der forhandler både herre- og dametøj, har sat sig for i det mindste at sælge nogle af vintervarerne. Det kan lade sig gøre via salgsmetoden click and collect - altså bestilling og afhentning. Den salgsmetode er coronagodkendt, og mange butikker benytter den efterhånden.

Det er ikke en metode, der overhovedet kan måle sig med at holde åbent normalt, når det kommer til omsætning, vurderer Lotte Bloch Hansen.

- Jeg får ikke solgt alle vintervarerne, siger hun.

Men hun får solgt noget. Metoden er at sende live på Facebook med så simple midler som en mobiltelefon, og så notere ned, hvad kunderne bestiller. De kan så afhente varerne i butikken.

Annonce

Hun beholder hjælpepakke

Selv om Lotte altså sælger noget, så er det ikke så meget, at hun mister sin hjælpepakke. Hendes nedgang i omsætning er så stor, at hun får del i den statslige kompensation. Hun skal så betale en del af de hjemsendte ansattes løn. Der er altså ikke fuld lønkompensation.

Det kræver blandt andet aftenarbejde at drive butikken efter click and collect-modellen. Der sendes nemlig live på Facebook om aftenen. Metoden er simpel - mobiltelefonen sættes til at optage. Lotte og datteren Mathilde Bloch Hansen, 23 år, viser tøjet frem til de potentielle kunder. Der holdes øje med kommentarfeltet. Her bestiller kunderne.

Derpå skal tøjet pakkes til kunderne, og det kræver naturligvis også en arbejdsindsats. Datteren Mathilde arbejder som trainee i SuperBrugsen overfor butikken By Bloch, men hjælper sin mor i fritiden for at enderne kan nå sammen her under nedlukningen. Mathilde sigter efter at blive brugsuddeler.

- Vi forsøger at sælge det, vi kan, siger Lotte Bloch Hansen, der naturligvis håber, at der bliver åbnet igen til marts, så butikken kan komme i gang med at sælge forårstøj. Det ville være dejligt.

Annonce

Hårdere nedlukning denne gang

Hun oplyser, at denne vinters nedlukninger på alle måder har været hårdere end forårsnedlukningerne. Denne nedlukning er væsentlig længere, og butikkerne kommer til at brænde inde med meget vintertøj.

Men ved knokkelarbejde så kan noget af tøjet altså sælges, og det bliver det.

Datteren på 20 år, Julie Bloch Hansen, er gymnasieelev og hjælper også med, når der sælges efter click and collect-modellen.

Lotte Bloch Hansen understreger, at der er god opbakning til livearrangementerne fra den lokale kundekreds, og det motiverer butikken til at blive ved.

Der sendes live om aftenen. Kunderne bestiller via kommentarfeltet. Foto: Morten Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

28-årige Linette er chef for område med 260 medarbejdere i Sydbank: - Jeg har flere gange oplevet, at folk tror, jeg er assistenten

Esbjerg For abonnenter

Bred opbakning til alternativ fritagelse for nationale test: - Det føles rent ud sagt som tidsspilde

Kolding

Fodboldformand jubler: - Vi gør klar til at få op mod 1500 tilskuere på Kolding Stadion

Annonce