Annonce
Varde

Mor og søn fejrede oprykning til 2. division

Bajere, barnevogn og baby. Camilla Holst Tradsborg ferjede oprykningen med sønnen Nohr. Foto: Morten Nielsen

Ansager var nærmest på hjemmebane i Aarhus til oprykningskampen. Der var fans med. Byen fejrede det, da spillerbussen kom hjem.

Ansager: De havde forberedt en sejrssang og et par genstande i bussen hjem fra Aarhus betød, at de også turde synge den.

Det blev SIF/Ansager, der vandt de to oprykningskampe mod Hasle KFUM i det vestlige Aarhus. Dermed er holdet nu tilbage i 2. division damer i håndbold. Den sidste kamp blev spillet på udebane i Hasle, men Ansager var nærmest på hjemmebane.

Der var nemlig cirka 40 Ansager-tilhængere med til kampen, mens Hasle på hjemmebane ikke kunne mønstre det store publikum. Der er mere patriotisme omkring håndbold i 2. division i Ansager end vest for Aarhus, lød konklusionen fra spiller Caroline Hau Lindhardt om de tilrejsende fans.

- Det er jo fantastisk med den opbakning, siger hun.

Annonce

Kampen

Det var en sikker sejr på 23-27 i returopgøret i Aarhus. Ansager førte et mål efter den første kamp i Ansager.Fra 2. halvleg var træner Jens Ole Mathiesen ikke i tvivl om sejren. Pausestillingen var 10-10.

Caroline Lindhardt Hau, spiller, og Jens Ole Mathiesen, træner, lykønsker hinanden. Foto: Morten Nielsen
Lilian Hinsch,46 år, og Sarah Buhl, 25 år, er spillere, som fejrede oprykningen. Foto: Morten Nielsen

Rød løber

Dem, der var blevet hjemme i Ansager, vidste også godt, at holdet var rykket op. Så der stod en gruppe borgere klar til at sige til lykke, og den røde løber var rullet ud ved sportshallen i Ansager før bussen med spillere, øvrig trup og fans rullede ind foran hallen tidligt søndag aften. Flaget var også hejst.

Træner Jens Ole Mathiesen var en glad mand, og han lagde ikke skjul på, at spillerne havde præsteret flot i den afgørende play-off-kamp, som endte med en sikker sejr i Hasle. Han overlod dog fejringen til spillerne.

Mor og søn

Camilla Holst Tradsborg har i de senere år været en af nøglespillerne, og hun er vendt tilbage. Hun fik for syv måneder siden sønnen Nohr. Hun var tidligere topscorer for Ansager, men har nu fået flere forsvarsopgaver.

- Jeg synes, at det går godt efter graviditeten, siger Camilla Holst.

- Træner Jens Ole Mathiesen siger, at jeg er begyndt at spille mere klogt, tilføjer hun.

Lilian Hinsch er med sine 46 år alderspræsident for SIF/Ansager.

- Jeg regner med også at skulle spille i 2. division, siger Lilian Hinsch efter at have skålet med sin noget yngre medspiller, Sarah Buhl, som er 25 år.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce