Annonce
Varde

Mor og søn fejrede oprykning til 2. division

Bajere, barnevogn og baby. Camilla Holst Tradsborg ferjede oprykningen med sønnen Nohr. Foto: Morten Nielsen

Ansager var nærmest på hjemmebane i Aarhus til oprykningskampen. Der var fans med. Byen fejrede det, da spillerbussen kom hjem.

Ansager: De havde forberedt en sejrssang og et par genstande i bussen hjem fra Aarhus betød, at de også turde synge den.

Det blev SIF/Ansager, der vandt de to oprykningskampe mod Hasle KFUM i det vestlige Aarhus. Dermed er holdet nu tilbage i 2. division damer i håndbold. Den sidste kamp blev spillet på udebane i Hasle, men Ansager var nærmest på hjemmebane.

Der var nemlig cirka 40 Ansager-tilhængere med til kampen, mens Hasle på hjemmebane ikke kunne mønstre det store publikum. Der er mere patriotisme omkring håndbold i 2. division i Ansager end vest for Aarhus, lød konklusionen fra spiller Caroline Hau Lindhardt om de tilrejsende fans.

- Det er jo fantastisk med den opbakning, siger hun.

Annonce

Kampen

Det var en sikker sejr på 23-27 i returopgøret i Aarhus. Ansager førte et mål efter den første kamp i Ansager.Fra 2. halvleg var træner Jens Ole Mathiesen ikke i tvivl om sejren. Pausestillingen var 10-10.

Caroline Lindhardt Hau, spiller, og Jens Ole Mathiesen, træner, lykønsker hinanden. Foto: Morten Nielsen
Lilian Hinsch,46 år, og Sarah Buhl, 25 år, er spillere, som fejrede oprykningen. Foto: Morten Nielsen

Rød løber

Dem, der var blevet hjemme i Ansager, vidste også godt, at holdet var rykket op. Så der stod en gruppe borgere klar til at sige til lykke, og den røde løber var rullet ud ved sportshallen i Ansager før bussen med spillere, øvrig trup og fans rullede ind foran hallen tidligt søndag aften. Flaget var også hejst.

Træner Jens Ole Mathiesen var en glad mand, og han lagde ikke skjul på, at spillerne havde præsteret flot i den afgørende play-off-kamp, som endte med en sikker sejr i Hasle. Han overlod dog fejringen til spillerne.

Mor og søn

Camilla Holst Tradsborg har i de senere år været en af nøglespillerne, og hun er vendt tilbage. Hun fik for syv måneder siden sønnen Nohr. Hun var tidligere topscorer for Ansager, men har nu fået flere forsvarsopgaver.

- Jeg synes, at det går godt efter graviditeten, siger Camilla Holst.

- Træner Jens Ole Mathiesen siger, at jeg er begyndt at spille mere klogt, tilføjer hun.

Lilian Hinsch er med sine 46 år alderspræsident for SIF/Ansager.

- Jeg regner med også at skulle spille i 2. division, siger Lilian Hinsch efter at have skålet med sin noget yngre medspiller, Sarah Buhl, som er 25 år.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Indbrudstyv brød vindue op

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce