Annonce
Kolding

Mor til ung i Vamdrup efterlyser flere aktiviteter fra ungdomsskolen

Birgitte Grunnet, næstformand i Vamdrup Skoles skolebestyrelse og mor til to børn, kritiserer ungdomsskolen i Kolding for ikke at gøre nok for at give unge i Vamdrup nogle spændende og fællesskabende tilbud, der kan give de unge, som ikke går til sport, et alternativ til at hænge ud på gader og veje. Foto: Louise Lauritsen

Skolebestyrelsesmedlem på Vamdrup Skole og mor til ung teenager efterlyser, at Ungdomsskolen i Kolding sætter flere aktiviteter i gang i Vamdrup og forsøger at stable nye fællesskaber for de unge på benene.

Annonce

Vamdrup: Der sker for lidt for de unge i Vamdrup, og opgaven med at sørge for nye fællesskaber for de unge og sætte aktiviteter i søen burde være en for Ungdomsskolen Kolding.

Det mener Birgitte Grunnet, der er mor til en datter på 14 år og er næstformand i skolebestyrelsen ved Vamdrup Skole.

I skolebestyrelsen vil hun tage emnet ungdomsliv i Vamdrup op til diskussion, men hun melder også allerede nu ud, at ungdomsskolen efter hendes mening hidtil har siddet for meget på hænderne i forhold til at få flere unge til at komme i ungdomsskolens klub og til at tilbyde de unge fritidsfag lokalt i Vamdrup.

Hun henviser til, at ungdomsskolen i sit aktuelle katalog med fag, som unge kan gå til fritiden, kun har et enkelt tilbud i Vamdrup - nemlig lektiecafé. Vil de unge gå til for eksempel guitarspil, glaskunst eller spansk, skal de til Kolding eller Christiansfeld.

Birgitte Grunnet peger desuden på, at ungdomsskolen bør gøre mere for at få flere unge til at komme i ungdomsskolen, der er åben nogle gange om ugen for unge fra 7. klasse og op til 18 år.

Kritikken af ungdomsskolen

Birgitte Grunnet er ny klummeskribent i Ugeavisen i Kolding. I sin første klumme i denne uge skriver hun om de manglende tilbud til unge mennesker i Vamdrup.Ungdomsskolens aktiviteter i Vamdrup foregår i lokaler ved Vamdrup Skole. Her driver ungdomsskolen en fritidsklub, en ungdomsklub og en +16-klub.

Ungdomsskolen har i alle afdelinger et klubråd. Her kan de unge få indflydelse på, hvad der foregår i klubben.

Annonce

Brug for nogle at tale med

- Jeg kunne godt tænke mig, at der kunne laves nogle meningsfyldte fællesskaber og aktiviteter, der binder de unge sammen. Som det er nu, går de unge rundt i små grupper, og jeg tror, mange af dem keder sig rigtig meget, siger Birgitte Grunnet og føjer til:

- Vi har også haft en del problemer med hash og stoffer blandt de unge. Nogle unge er omgivet af voksne, der taler med dem, men nogle får ikke den støtte, de har brug for, og hvis klubben fungerede godt, ville de kunne finde nogle voksne der at snakke med. Der har aldrig være så mange unge, der mistrives, så der er brug for det,.

Hendes datter og dennes veninder kom tidligere i ungdomsklubben i Vamdrup, men efter at de to medarbejdere blev rykket til klubberne i henholdsvis Kolding og Christiansfeld, stoppede pigerne med at komme. I dag bliver de så tit som muligt kørt til en af disse klubber, hvor de hygger og snakker med de ansatte.

Annonce

Ring til os

Lederen af Ungdomsskolen Kolding, Mikkel Holst Villadsen, opfordrer Birgitte Grunnet eller hendes datter til at ringe til ham, og han understreger, at han og hans ansatte meget gerne vil sætte de aktiviteter i gang, som de unge i Vamdrup ønsker, ligesom han gerne arrangerer et møde med de unge og deres forældre.

Han oplyser, at der er 65 , der bruger ungdomsskolens fritidsklub for 4.-6. klasse, 45 er tilmeldt ungdomsklubben for 7. klasse til 18 år, og 29 er meldt til +16-klubben. Denne tilslutning er han rigtig godt tilfreds med.

- Vi har gennem årene forsøgt os med en række fritidsfag i Vamdrup, men vi må konstatere, at der godt nok er nogle unge fra Vamdrup, der meldte sig til, men ikke nok til at det var økonomisk forsvarligt. Hvis vi rykkede fagene til den sydlige bydel i Kolding, kom der stadig nogle unge fra Vamdrup men også fra andre steder i kommunen, siger Mikkel Holst Villadsen.

- Men vi er meget interesserede i at lave et godt fritidstilbud til de unge, og vi er altså ude at besøge alle klasser fra 7. klasse og op og fortæller dem, at hvis de er en flok, der gerne vil lave noget, kan vi godt sætte noget i gang for dem, siger ungdomsskolelederen.

Han tilføjer, at han er ked af, hvis nogle unge i Vamdrup har mistet en god relation til de voksne i klubben på grund af forflytninger, og at man i fremtiden vil være mere opmærksomme på det.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Efter brutalt corona-knæk blomstrer turistbranchen igen: Udlejere jubler over reddet og forlænget højsæson

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vikingerne i Jels trodser vejret

Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce