Annonce
112

Morgenvælger i Esbjerg: Klimadebatten er kørt af sporet

Martin Sørensen var en af de første vælgere, der satte sit kryds på Esbjerg Rådhus onsdag morgen. Foto: Stine Lindharth Pedersen
Martin Sørensen stemte som han plejer, da han onsdag morgen var blandt de første, der satte sit kryds på Esbjerg Rådhus. Klimadebatten har fyldt for meget i valgkampen, mener han.

Esbjerg: En af de allerførste til at sætte sit kryds på Esbjerg Rådhus onsdag morgen var Martin Sørensen.

Og når man er blevet 70 år, skal der mere end en klimadebat og til tider ophedet valgkamp til at ændre på, hvor krydset skal sættes.

- Jeg må sige, at jeg finder klimadebatten en lille smule til grin. Vejret kan vi ikke ændre på, vi har altså også haft istid og er kommet igennem den. Selvfølgelig skal vi tænke over at standse unødvendig forurening, men på verdensplan spiller Danmark en uendelig lille rolle i den sammenhæng i forhold til de store lande. For de unge mennesker er miljø og klima åbenbart det største og nærmest eneste emne for det her valg. I den sammenhæng skal man så lige huske på, hvordan der ser ud på festivalpladser, når de samme unge mennesker har været der. Det flyder med øldåser, plastikkrus og efterladte telte, så de lever ikke selv særlig godt op til deres idealer, siger Martin Sørensen.

Annonce

Lokale kandidater

På trods af en lang valgkamp har den og de tilhørende debatter og diskussioner ikke rykket ved Martin Sørensens stemme.

- Jeg synes, der har været for meget personfnidder, mundhuggeri og mudderkast i valgkampen, det klæder ikke vores politikere at opføre sig sådan. Til gengæld kan jeg godt lide, at de to Esbjerg-kandidater Anders Kronborg (S) og Ulla Tørnæs (V) har anbefalet vælgerne at stemme på modparten, hvis man vil stemme på det parti. Det er vigtigt med lokale folketingsmedlemmer på Christiansborg, folk der vil kæmpe Esbjergs sag. Jeg har stemt personligt på Ulla Tørnæs fra Venstre, som jeg plejer. Jeg er bange for, at de røde bruger lidt for mange penge på at gennemføre de ting, som de vil, siger Martin Sørensen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Næsten dobbelt så mange uheld på motorvejen ved Kolding: Der er ikke plads til flere biler

Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce