Annonce
Tarm

Mormor lukker butikken: Eva lokker med gratis hjælp og goodwill til sin afløser

Eva Jensen har drevet Mormors Ting & Sager med gemalen Preben. Der er sidste åbningsdag den 16. april. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Helbredet kan ikke holde til at drive butik længere, så nu håber Eva Jensen på, at der kunne komme en og overtage det hele. Indtil da leder Lyne Invest efter ny forpagter.

LYNE: Har du en drøm om at få din egen blomsterhandel, og vil du overtage en eksisterende kvit og frit, så er muligheden der nu i Lyne. Mormor - med det borgerlige navn Eva Jensen - lukker nemlig butikken Mormors Ting & Sager, som har til huse i kroen.

Til det sidste har hun håbet på, at der kommer en ung og frisk person, som har mod på at overtage det, hun over de seneste år har bygget op i Lyne, men det ser ikke ud til at ske.

- Jeg sælger ikke goodwill eller ordrebog. Det kan en ny få kvit og frit, og jeg står klar med sparring. Jeg har drevet butik i 40 år, og for en ny er der jo ingen grund til at gentage de fejl, man altid kommer til at begå, fortæller Eva Jensen, der endda vil tilbyde, at den nye kan bruge navnet Mormors Ting & Sager et halvt år, så der kan blive en god begyndelse.

Sidste åbningsdag er den 16. april, og årsagen til lukningen er helbredsmæssig.

- Det går forrygende med butikken. Det er en god forretning, men jeg bliver nødt til at trække stikket. Jeg græder stadig over det, men jeg går herfra med oprejst pande, siger Eva Jensen.

Annonce

Udlejes helst samlet

Eva Jensens stop betyder, at Lyne Invest nu er på jagt efter en ny forpagter til kroen. Udover butikken er der også en café og værelsesudlejning. Direktør i Lyne Invest, Kjeld Fisker, fortæller, at det helst skal lejes samlet ud til en person.

- Der har været to henvendelser, men de skal begge lige afvente corona-situationen, fortæller Kjeld Fisker.

Forpagtningsafgiften ligger på 13.000 kroner plus moms hver måned, og Kjeld Fisker fortæller, at der er en meget god forretning i udlejning af værelserne.

Borgerene i Lyne indsamlede for et par år siden omkring 400.000 kroner, som blev brugt til energirenovering af bygning, så varmeudgifterne ikke længere er så store.

Nu håber Kjeld Fisker, at det kan lykkes for Lyne Invest at få det udlejet inden sommersæsonen. Det er snart fire år siden, at Eva Jensen rykkede sin butik til kroen, og Kjeld Fisker er meget glad for den tid, der er gået.

- Vi har haft et fantastisk samarbejde med Eva, og det har bare været godt for Lyne, fastslår han.


Det går forrygende med butikken. Det er en god forretning, men jeg bliver nødt til at trække stikket. Jeg græder stadig over det, men jeg går herfra med oprejst pande.

Eva Jensen, ejer af Mormors Ting & Sager i Lyne


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Annonce