Annonce
Sønderborg

Mormor-mad og royale værelser er kommet i plus

I 2015 købte ipnordic det gamle rådhus i Gråsten for en million kroner og indrettede hotel. Arkivfoto: Ulrik Pedersen

Ipnordics datterselskab Det Gamle Rådhus har vendt minus til overskud. Også et nyt digitalt bookingsystem til hotel- og restaurationsbranchen er på vej frem.

Gråsten: Det har vist sig som en ok forretning for folkene bag ipnordic at servere mormor-mad og udleje hotelværelser i Det Gamle Rådhus i Gråsten.

I 2017 kom stedet, der er et datterselskab, ud med et overskud på små 800.000 kroner før skat mod minus 600.000 det første regnskabsår, som dækkede 17 måneder.

- Det kører rundt. Vi har fået mere fat i kunderne. Det er virkelig en hård branche, hvor det er svært at tjene penge, men det er jo heller ikke core business for os, siger Thorben G. Jensen, administrerende direktør i ipnordic.

For år tilbage manglede ipnordic en kantine til sine ansatte. Så da rådhuset i Gråsten blev sat til salg i 2015, så virksomheden sit snit til at kunne mætte medarbejdernes maver og samtidig skabe liv i bygningen.

Det tidligere rådhus er fra 1954 og blev tilovers efter kommunalreformen i 2007. Ipnordic købte det for en million kroner. Restauranten er inspireret af Postgaarden fra Matador og de otte værelser opkaldt efter kongelige.

Annonce

Kan komme i pladsmangel

Det Gamle Rådhus skal ikke kaste millioner af kroner af sig. Derimod ser ipnordic større perspektiv i et digitalt produkt til hotel- og restaurationsbranchen, som opkøbet har ført med sig.

I dag arbejder cirka 30 mennesker i andet datterselskab med produktet OCTOPUS, der rummer alle de funktioner man behøver i den daglige drift af dit hotel, restaurant, café, bar osv. Selskabet kom i 2017 ud med et beskedent underskud.

Kasseapparat, online betaling, bordbestilling og timeregistrering er bare nogle af de funktioner, som OCTOPUS dækker. Det er desuden integreret med Booking.com, Hotels.com, Expedia og mange flere.

- Det er kommet godt i gang. Vi har 100 hoteller som kunder og yderligere 100 på venteliste. OCTOPUS bygger på samme forretningsgrundlag som i ipnordic - altså ingen bindinger og support døgnet rundt, forklarer Thorben G. Jensen, som om 2-3 år forventer overskud i selskabet.

Hvis OCTOPUS bliver den succes man håber på, skal ipnordic bruge mere plads, end den har i dag på Nygade i Gråsten.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce