Annonce
Sønderborg

Mors dag skabte travlhed ved Blomsterhjørnet

Marcus og André Højbjerg hentede søndag middag blomster til deres mor. Det var noget, som de begyndte på sidste år efter en opfordring fra deres storebror, som også er med i buketten. Foto: Timo Battefeld
Der var mange mennesker og travlt ved Blomsterhjørnet, da Mors dag søndag løb af stablen. I Blomsterhjørnet solgte de 30 - 40 procent flere buketter.

Sønderborg: Mens solen stod skarpt på den blå himmel og temperaturen var høj nok til, at folk tog shorts på, var der travlhed på Blomsterhjørnet i Sønderborg. Den årlige Mors dag havde sendt mange mennesker i deres retning efter buketter, planter og chokolade.

- Der er mange, som ikke kan besøge deres forældre, og så sender de en buket i stedet. Det er også noget, som vi kan mærke, sagde Kirsten Lassen, der er medindehaver af Blomsterhjørnet.

I løbet af søndagen havde butikken solgt 30 til 40 procent mere, end de gjorde sidste år. Da dagen begyndte, havde de egentligt været meget godt med, fortalte den anden indehaver, Svend Lauritzen.

- Men vi da klokken blev 10:30, var vi ikke længere godt med, sagde Svend Lauritzen, mens han drejede om på hælen for at finde flere blomster, som skulle bindes til en buket.

De var i løbet af formiddagen fire biler ude at aflevere buketter i Sønderborg Kommune, og selvom der var mindre travlt omkring middagstid, var der stadig tre biler som kørte rundt i kommunen.

- Der er ingen tvivl om, at det er årets største dag. Den er også meget større en Valentinsdag, som første begyndte i Danmark med radioprogrammet Tæskeholdet i midten af 90'erne, sagde Kirsten Lassen.

Nogle af dem som søndag slog vejen forbi Blomsterhjørnet, var André og Marcus Højbjerg. De skulle også købe en buket til deres mor.

Hun støtter jo altid en, uanset hvad man gør af ting, som ikke er så smarte, eller måske er lidt dumme. Og så er hun der jo altid for en.

Andre Højbjerg

Begyndte sidste år

De to brødre begyndte sidste år at købe blomster til deres mor på Mors dag. Det var efter, at deres tredje bror, som ikke længere bor hjemme, havde opfordret dem til at gøre det.

- Jeg tror, at hun bliver rigtig glad. Det er i hvert fald det, som hun siger. Og så er det en fin måde, at vi kan vise, vi er glade for hende, sagde Marcus Højbjerg.

Han havde svært ved at beskrive, hvad det er hans mor betyder for ham, men hans bror André Højbjerg kunne dog sætte nogle ord på.

- Hun støtter jo altid en, uanset hvad man gør af ting, som ikke er så smarte, eller måske er lidt dumme. Og så er hun der jo altid for en, sagde han.

Traditionen med at hylde mødrene den anden søndag i maj stammer fra USA. Den blev opfundet i 1872, men skikken blev først bredt ud i begyndelsen af 1900-tallet.

Kirsten Lassen havde travlt søndag middag. Det væltede med kunder i butikken, og udover de fire fastansatte var der også flere familiemedlemmer, som hjalp til på årets travleste dag. Foto: Timo Battefeld
Buketterne var i år meget rosa, men der blev selvfølgelig også solgt mange af de røde roser. Foto: Timo Battefeld
I år havde Blomsterhjørnet solgt cirka 30 til 40 procent flere blomster end sidste år. Indehaverne tror, at det skyldes coronakrisen. Foto: Timo Battefeld
Svend Lauritzen fortalte, at man havde været godt med i planlægningen frem til 10:30, så havde de fået ekstra travlt derefter. Foto: Timo Battefeld
Gud kunne ikke være overalt. Så skabte han moderen, lyder et gammelt citat. Det var der mange, som huskede denne søndag. Foto: Timo Battefeld
Der var blomster til en hver smag og pengepung. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Team Esbjerg For abonnenter

Så længe må Team Esbjerg undvære sin største stjerne: Status på Estavana Polmans knæskade

Annonce