Annonce
Haderslev

Morthorst: Kritik handler i virkeligheden om forældrenes egen pengepung - jeg savner børneperspektivet

Bo Morthorst Rasmussen mener, at de kritiske forældre, der pt. krititiserer børnehandicapområdet, skulle fokuserer på deres børn i stedet for på forvaltningen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Bo Morthorst Rasmussen (S), der indtil maj måned var formand for socialudvalget mener, at kritiske forældre til handicappede børn i virkeligheden taler forældrenes sag og ikke børnenes.
Annonce

HADERSLEV: - Det er børnene, der kommer i klemme, når forældrene er i konflikt med forvaltningen. Og det er børnene, der kommer i klemme, når I som avis holder en mikrofon for familier, der føler sig klemt, eller ikke føler sig hørt, fordi så optrappes konfliktniveauet.

Sådan siger Bo Morthorst Rasmussen (S), der indtil maj måned var formand for socialudvalget i Haderslev Kommune.

- Vi kender godt de familier, I fortæller om. Jeg har selv holdt flere møder med dem. Ja, det er smertefuldt at have et handicappet barn, men hvis du dykker ned i sagerne, så handler det i virkeligheden mest om forældre, der bliver ramt på pengepungen på grund af tabt arbejdsfortjenenste, og ikke om børnene. Jeg savner børneperspektivet.

Jo, Bo Morthorst Rasmussen lægger ikke fingrene i mellem i kølvandet på den senere tids heftige kritik af Haderslev Kommunes håndtering af sager på børnehandicap-området. Han mener, de kritiske forældre gør deres børn en bjørnetjeneste:

- Jeg ville ønske, at de forældre ville bruge deres tid på deres børn i stedet for på forvaltningen, fordi det er kun børnene, der bliver klemt i en sådan konflikt.

Annonce

Fagfolks vurderinger

Han mener, en stor del af konflikterne på området bunder i en revisonsbemærkning, der viste, at Haderslev Kommune brugte for mange penge på tabt arbejdsfortjeneste til forældre med handicappede børn. Det førte til, at alle sager med udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste blev  gennemgået.

- Mange af de sager, I fortæller om handler om, at der er forældre, der ikke kan få det, de vil have, men der er regler for, hvad man kan få, siger Bo Morthorst Rasmussen og uddyber:

- Det kan lyde hårdt, men nogle gange er det bedst for børnene at få professionel hjælp, og bedst for forældrene, at de selv kommer ud i verden og tjener deres egne penge. Det er ikke altid at forældrene er enige, og nogle gange, når vores fagfolk vurderer anderledes end forældrene, så ender det i en konflikt, og i den er det kun børnene, der taber.


Det kan lyde hårdt, men nogle gange er det bedst for børnene at få professionel hjælp, og bedst for forældrene, at de selv kommer ud i verden og tjener deres egne penge.

Bo Morthorst Rasmussen


Morthorst Rasmussen har ikke megen fidus til de forum på sociale medier, hvor forældre til handicappede børn er i dialog med hinanden. Han mener, de er konfliktoptrappende, og at det er de svageste familier, der bliver tabere, fordi der opstår en mistillid til forvaltningen.

- Den konflikt bliver ikke bedre af, at eksterne rådgivere og I som avis blæser konflikterne op. det er børnene, der bliver tabere, siger Bo Morthorst Rasmussen, der stadig er medlem af socialudvalget.

Annonce

Velfungerende udvalg

Han har i næsten to et halvt år politisk stået i spidsen for det udskældte område. En post, som partifællen Marie Skødt overtog, da hun og han byttede udvalgsposter i slutningen af maj måned, og han fik hendes plads i økonomiudvalget. Han mener, udvalget har opnået gode resultater, for eksempel ro i Nørregade og et lavt sygefravær i forvaltningen:

- Det har stor betydning for de svagest stillede familier, der dermed slipper for at skifte socialrådgivere i tide og utide.

Han peger samtidig på, at man på Haderslev Kommune er i fuld gang med at opkvalificere rådgiverne på forvaltningen og medgiver, at hvis der er fejl i en sagsbehandling, så skal den rettes op:

- Både politikere, ledere og rådgivere kan givetvis gøre nogle ting anderledes, men det hjælper ikke med skyttegravskrig, og det er kun de svage familier og børnene, der taber.

- Det er langt fra første gang, vi har skrevet om sager på området, og forældregruppen synes at vokse. Har du byttet udvalgsposter med Marie Skødt, fordi du kunne mærke låget var ved at sprænge?

- Nej, det har jeg bestemt ikke. Slet ikke, og jeg er i øvrigt stadig medlem af socialudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce