Annonce
Vejen

Moses fyret for utroskab

Den nu fyret leder af refugiet Pottemagerens Hus i Stendereup. Foto: Steen Rasmussen

Skaberen af det kristne refugium Pottemagerens Hus i Stenderup syd for Holsted, Moses Hansen, er blevet afskediget som leder af bestyrelsen. Lokale frygter, det kan blive enden på aktiviteterne og håber, der findes en løsning, så Moses Hansen fortsat vil være den bærende kraft.

STENDERUP: Den kendte prædikant, 75-årige Moses Hansen er blevet fanget i sit eget net. Han har i årevis tordnet mod usædeligheden, men er nu bogstavelig talt blevet taget med bukserne nede. Han har begået utroskab med en 40-årig kvinde, og bestyrelsen for refugiet Pottemagerens Hus i Lykkeskær mellem Stenderup og Holsted har nu fyret ham som leder.

Ifølge BT mødte Moses Hansen kvinden, da han i foråret endnu engang tog sit store kors på nakken og gik ud på landevejen for at prædike god kristen moral. Rygtet om utroskab begyndte at sive, og for et par uger siden måtte Moses Hansen, der bor på Årø, gå bodsgang på et møde i Pottemagerens Hus og indrømme sit sidespring.

Annonce

Det er dumt, det han har gjort, men jeg håber, de finder ud af det. Er det ikke i de kredse, at man lærer at tilgive!

Jes Bruun om Moses Hansen

Fyret

Dagen efter valgte bestyrelsen af fyre ham som leder af refugiet, som han skabte på et nedlagt landbrug i 2009. Utroskab passer slet ikke ind i Pottemagerens Hus, som bygger på helt andre værdier.

I en officiel meddelelse fra bestyrelsen står der ifølge BT:

"Oven på den sidste uges informationer/afsløringer omkring Moses utugt/utroskab har vi bedt Moses om at udtræde af bestyrelsen fra dags dato. Endvidere fritstiller vi fremover Moses fra alle aktiviteter på PH".

Medlem af bestyrelsen Georg Berthelsen siger til BT:

"Vi er meget, meget kede af hele situationen. Da vi fik kendskab til omstændighederne, var vi nødt til at fritstille Moses. Det er meget tragisk for alle, der bliver berørt, men som leder og prædikant er det en uværdig livsførelse at gå i seng med en anden kvinde".

Moses Hansen kunne ikke være mere enig.

"For det er mig, der er en hykler. Det er mig, der er faldet. Det er mig der er elendig. Det er mig, der er forført og har forført. Det er mig, der er ækel. IKKE JESUS!", skriver han på Facebook.

Personlighed

Lokalt giver sagen også dønninger, men man håber, der falder ro på, så der fortsat vil være aktivitet i de landlige omgivelser.

- Uden Moses kan man frygte, at det hele falder fra hinanden. Det er jo ham, som bærer det. Han har hjulpet rigtig mange, og han er på mange måder en fantastisk personlighed. Det kan man jo ikke tage fra ham.

Det siger ildsjælen Jes Bruun, tidligere formand for byens forsamlingshus. Han er ikke selv en del af Pottemagerens Hus, men spiller badminton med Moses Hansen i forsamlingshusets hal.

- Det er dumt, det han har gjort, men jeg håber, de finder ud af det. Er det ikke i de kredse, at man lærer at tilgive!

Det var tirsdag ikke muligt at komme igennem på telefonen til Pottemagerens Hus.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce