Annonce
Tønder

Motionist slog alarm: Potentielt farlig brand under udvikling

Slukningsarbejdet blev afsluttet ved at brandfolkene dækkede kornstakken med et tykt lag skum.Foto: Uwe Iwersen

RØRKÆR: På grusvejen var der næsten mere støv fra brandbilerne, end der var røg fra et læs korn, der ulmende lå i vejsiden.

Men der blev ikke taget chancer, da der mandag formiddag ved 10-tiden blev slået brandalarm fra Brovej syd for Rørkær ved Tønder. Her havde en motionist på den ensomt beliggende vej opdaget både røg og flammer, der stod ud fra kornet. Der var fare for at ilden kunne brede sig til krat og græs, og dermed udløse en naturbrand.

- Der er fortsat knastørt. Det vand, vi fik i weekenden, battede ikke noget, sagde indsatsleder Per Frandsen, Brand & Redning Sønderjylland, mens de frivillige brandfolk fra Tønder gik i gang med slukningsarbejdet.

Det foregik uden dramatik og blev afsluttet ved, at der blev lagt et tykt lag skum over kornet.

- Det er den bedste måde at forhindre, at ilden blusser op igen, forklarede indsatslederen.

Hvad der har antændt kornet, der er blevet kørt ud i området inden for de seneste dage, vides ikke.

Annonce
Der var næsten mere støv på grusvejenfra brandbilerne end der var røg fra ilden. Men situationen kunne have udviklet sig, hvis ikke brandfolkene havde grebet ind hurtigt. Foto: Uwe Iwersen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce