Annonce
Tønder

Motorfestival får amerikansk deltagelse

2018-udgaven af Rømø Motor Festival slog alle rekorder. De står til at blive brudt i august, for flere deltagere end nogensinde er klar. Inklusive to motorcyklister fra USA, som får deres maskiner fragtet over til lejligheden. Arkivfoto: Niklas Majgaard/Boxengasse.dk
Rømø Motor Festival nyder ikke blot stor lokal og regional bevågenhed - festivalen får i år deltagelse helt fra landet, der inspirerede mange af bilerne og deres ejere: USA.
Annonce

LAKOLK: Den fjerde Rømø Motor Festival er allerede godt på vej til at slå alle rekorder, længe inden den første racer har fået sandet til at flyve på Lakolk. I år er 115 deltagere på listen, hvilket er rekordmange.

Men det er ikke den eneste rekord, som arrangørerne er på vej til at bryde, når det går løs den 31. august.

Flere nationer er nemlig til start, og derfor kommer der kørere, biler og motorcykler fra 12 lande til årets udgave. For første gang er der oversøiske deltagere repræsenteret, for retro-succesen på Rømø har bredt sine ringe i vandet så langt, at to amerikanske kørere med tilhørende teams har fået et anerkendende nik og er klar til at dyste til august.

Der er tale om to motorcyklister i form af Chris McGregor og Kem Dunnebacke, der begge tager turen på tværs af Atlanten med deres klassiske Harley-Davidsons.

- Verdensklasse er jo bare et ord. Vi vil hellere sige, at det er klasse, at hele verden kender festivalen - og åbenbart er nogle entusiaster villige til at krydse kontinenter for at køre med. Det er vi meget beærede over, og vi vil bestræbe os på at lave den bedste festival nogensinde, skriver festivalen i en pressemeddelelse.

- Jeg er stensikker på, at jeg kommer til at se både biler og tendenser, som jeg ikke har set noget andet sted. Alle de her flinke folk fra Danmark har virkelig givet mig lyst til at tage turen for at se landet - og for at køre ræs.

Chris McGregor, ny amerikansk deltager i Rømø Motor Festival.

Annonce

Fra USA til Rømø

Chris McGregor er for tiden ved at lægge sidste hånd på forberedelserne hjemme i Oklahoma City, USA.

Det bliver hans første tur til Danmark, men muligheden for at kunne bidrage til 100-årsjubilæet for de oprindelige strandløb på Fanø, som Rømø Motor Festival er en hyldest til, var for tillokkende. Kort fortalt, så sendte Chris en ansøgning, og nu er deltagelsen en realitet: Hans Harley-Davidson WLA fra 1942 skal med på turen.

- Det er en hundredårsfejring, så der er noget at se frem til. Jeg har set masser af billeder fra Rømø Motor Festival de seneste par år, og folk har været sindssygt flinke, så jeg havde jo alle tænkelige undskyldninger for, at det var nu, det skulle være. Jeg er stensikker på, at jeg kommer til at se både biler og tendenser, som jeg ikke har set noget andet sted. Alle de her flinke folk fra Danmark har virkelig givet mig lyst til at tage turen for at se landet - og for at køre ræs, forklarer han og tilføjer:

- Vi er her jo alle for nostalgien og de gamle maskiner.

For Chris McGregor går turen desuden videre til Frankrig, for han stiller også op i et løb i Normandiet i løbet af sommeren. Men Rømø er førsteprioriteten, lyder det fra amerikaneren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Lyntest for covid-19: Fra 1. februar skal Vejen-borgere til Esbjerg eller Vejle for at få en podningpind i næsen

Annonce