Annonce
Indland

Bil blev ramt af genstand på motorvej

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det er endnu uvist, hvad der ramt en bil på Sønderjyske Motorvej. Ingen er kommet noget til.

Politiet kan sent onsdag eftermiddag endnu ikke sige, hvad der tidligere på dagen ramte en bil på Sønderjyske Motorvej ved afkørslen til Christiansfeld.

- En bilist kommer kørende og hører pludselig et brag, fortæller vagtchef Jeppe Thranum fra Sydøstjyllands Politi.

Det viste sig, at bilen var blevet ramt af en genstand og havde fået ødelagt soltaget. Ingen er kommet noget til.

I forbindelse med politiets efterforskning blev motorvejen lukket.

- Men vi indstillede vores eftersøgning af genstanden, så myldretidstrafikken kunne afvikles. Vi genoptager den senere i aften, forklarer vagtchefen sent onsdag eftermiddag.

Umiddelbart tyder det ikke på, at der er kastet en genstand mod bilen.

- Vi er ikke bekendt med, at nogen har set nogen stå på broen, siger vagtchefen.

Ifølge politiet er der vejarbejde på broen, så det kan ikke udelukkes, at en bil på vej over broen har fået en sten eller andet til at falde ned på motorvejen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce