Annonce
Kolding

Motorvej spærret igen efter bil blev ramt af 'et eller andet': Politiet undersøger stedet

Foto: Local Eyes

Christiansfeld: E45 Sønderjyske Motorvej er onsdag aften spærret i begge retninger ved frakørsel 66 Christiansfeld. Det oplyser Vejdirektoratet.

Det skyldes, at politiet er i gang med at efterforske episoden, hvor en bil blev ramt af "et eller andet" på sit soltag, da den kom kørende ad motorvejen.

Motorvejen blev omkring middag lukket i begge retninger, og det skabte massiv køkørsel. Da motorvejen omkring klokken 15.30 blev åbnet igen, var der op mod en times ekstra køretid. Sydøstjyllands Politi oplyser, at de ikke er færdige med efterforskningen endnu.

- Men vi er nødt til at tage hensyn til trafikken. Der vil stadig være lukket på Frørup Landevej, hvor vi skal have sikret nogle spor, siger vagtchefen.

- På et tidspunkt vil vi også blive nødt til at lukke af på motorvejen igen, siger han.

Det er så det, man har gjort nu. Der er ingen tidshorisont for, hvornår man åbner for trafikken igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Nøgler og dæk forsvandt ved indbrud

Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Sport

'En kæmpe fejltagelse af ledelsen': Fans er utilfredse med fyring af succestræner

Annonce