Annonce
Haderslev

Mountainbike-klub fik pris: Er Danmarks bedste

Formand Signe Marie Plenge er vildt stolt af prisen og kalder den et stort skulderklap til de mange frivillige. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Hoptrup Marstrup IF Mountainbikeklub løb med prisen som Danmarks bedste cykelklub, da Danish Bike Award forleden aften delte priser ud.

Hoptrup Marstrup IF Mountainbikeklub lå godt i svinget, da det i sidste måned stod klart, at klubben var en af fire nominerede klubber til titlen som Årets Cykelklub.

Og i Hoptrup Marstrup IF Mountainbikeklub gør man ikke noget halvt, derfor tog de pokalen med hjem fra Årets Bike Award i Ballerup og kan nu smykke sig med titlen som Årets Cykelklub.

- Det er vi meget stolte af. Det er et stort skulderklap til alle vores frivillige og til alle vores medlemmer, der altid støtter op, lyder det i en mail fra formand Signe Marie Plenge.

JydskeVestkysten aflagde i sidste måned klubben et besøg under en træning i Pamhuleskov. Ved den lejlighed satte formanden ord på klubbens succes:

Hun understreger, at det, der gør klubben unik, er, at der er plads til alle, og det er klubbens motto: "Plads til alle". Unge og ældre. Kvinder og mænd. Bredde og elite. Hoptrup Marstrup IF Mountainbikeklub kan rumme dem alle.

- Om du vejer 40 kilo for meget eller har ambitioner og kører fra alt og alle, så er der plads til dig i vores klub. Vi har erkendt, at eliten har brug for bredden, fordi det er her, vi henter de frivillige, og eliten gør klubben interessant for bredden. Hvis vi kun satsede på det ene spor, så ville klubben få det svært.

Et andet ben i klubbens succes er klubbens børne- og ungdomsafdeling, der kaldes HMI MTB Funsters. Den er vokset med stor hast de senere år.

Annonce

Danish Bike Award

Fredag aften blev der uddelt en lang række priser ved Danish Bike Award Show, der fandt sted i Ballerup, her i blandt prisen som årets klub. Se herunder alle prisvindere:

 • Årets landevejsrytter (herrer): Jakob Fuglsang
 • Årets landevejsrytter (kvinder): Cecilie Uttrup Ludwig
 • Årets banerytter
 • Lasse Norman Hansen
 • Årets enkeltstartsrytter: Kasper Asgreen
 • Årets crossrytter: Joshua Gudnitz
 • Årets MTB-rytter: Sebastian Fini
 • Årets cykelevent: VM Cykelcross i Bogense
 • Årets Klub: HMIF Haderslev MTB
 • Årets talent: Mie Saabye
 • Årets profil: Mads Pedersen
 • Årets hjælperytter: Michael Mørkøv
En af årsagerne til succesen er klubbens børne- og ungdomsafdeling, der kaldes HMI MTB Funsters. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce