Annonce
Sport

Movistar-boss forventer snarligt farvel til stjerner

Raul Arboleda/Ritzau Scanpix
Giro-vinder Richard Carapaz og bjergrytteren Nairo Quintana er snart fortid hos Movistar, forventer manager.

Det spanske cykelhold Movistar står foran afskeden med to af holdets største stjerner.

Årets Giro d'Italia-vinder, ecuadorianeren Richard Carapaz, og den tidligere Giro- og Vuelta-vinder Nairo Quintana fra Colombia er sandsynligvis væk fra holdet, når cykelholdene 1. august må offentliggøre kontrakterne for næste sæson.

Det siger Movistar-manager Eusebio Unzue til den spanske radiostation El Larguero ifølge cykelmediet cycklingweekly.com. Mikel Landas fremtid på holdet er til gengæld uvis.

- Det er rigtigt, at det ser ud til, at Carapaz og Nairo forlader os.

- Hvad angår Mikel, så har jeg ikke hørt, at han har underskrevet kontrakt med et andet hold. Vi vil gerne beholde ham. Det ser begge parter ud til at ønske, og hvis det er tilfældet, så gør det tingene nemmere. Men jeg kan ikke sige mere om det nu, siger Movistar-bossen.

Richard Carapaz er ikke med i det igangværende Tour de France. Det er Nairo Quintana og Mikel Landa til gengæld.

Landa er med en syvendeplads den bedste Movistar-rytter i klassementet efter 15. etape, mens holdkammeraten Alejandro Valverde ligger nummer otte. Quintana er nummer 13.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: En køn historie

Tilbage i 1990erne undersøgte danske forskere hvilken voksen, der havde størst betydning i et barns liv. Måske til irritation for ligestillingsfrontkæmperne tronede mor øverst på soklen og sikkert med et guddommeligt lys i baggrunden. Herefter fulgte yndlingspædagogen i børnehaven, legekammeraterne, og så fremdeles nedad på ranglisten, indtil far dukkede op. På samme plads som tilfældige bekendte af familien og naboens kat. Det var en værre historie, og siden har mange mænd oppet sig gevaldigt og lært at gå med babysele, ja nogle har strammet sig virkelig an og fået en fødselspsykose. Ellers også hænger det måske sammen med, at begreberne familie og far og mor er blevet mere elastiske størrelser, hvilket kan give udviklende samtaler på legepladsen: - Hvem er den dame der? - Det er min mor. - Hvem er så damen ved siden af? - Det er min far. Endelig er der dem, der helt undgår konflikten om far og mor ved at introducere udtrykket en forælder. Smag på ordet. En kønsneutral sutsko. Men det passer måske godt til en tid, da køn er i vælten og noget man vælger, lige som man vælger skjorter fra bøjlen. På Facebook kan man efter sigende vælge mellem 71 køn. Det kan selvfølgelig give beskæftigelse på de lange vinteraftener – lidt lige som at lægge puslespil med 1500 brikker - men jeg ikke er sikker på, at jeg har lyst til at tænke på, hvordan nummer 71 ser ud. Hvordan er det endt der? Og hvornår kommer fænomener som ”mors dag ”og ”fars dag” under beskydning? For det ligner strengt taget en kønsstereotyp af de værre. Man kunne med held – det ville også være meget rationelt – finde det svenske udtryk ”hen” frem. Så kan man slå de to dage sammen og undgå i hvert fald én tur i butikker: - Værsgo og glædelig hens dag. Jeg er så ikke sikker på, at de kvinder, der havde vænnet sig røde roser og dyr chokolade, vil blive begejstret for en gave af mere neutral karakter. Et kinesisk waterpas til 20 kroner eller hvad man i en anden kønsstereotyp tid ville give som fars dags gave. Tværtimod er jeg ret sikker på, at hammeren ville falde. Men selvfølgelig ikke fars hammer.

Annonce