Annonce
Sport

Movistar-klatrer vinder sin anden etape i dobbelt triumf

Luk Benies/Ritzau Scanpix
Movistars Richard Carapaz sejrede på 14. etape af Giro d'Italia og overtog samtidig løbets førertrøje.

14. etape blev en kæmpe triumf for Movistars Richard Carapaz.

Den stærke ecuadorianer vandt etapen suverænt og overtog samtidig den lyserøde førertrøje fra sloveneren Jan Polanc (UAE), der var langt efter favoritterne på lørdagens etape.

Det var Carapaz' anden etapesejr i årets Giro.

Carapaz vandt foran Simon Yates (Mitchelton-Scott), som fik oprejsning efter en hidtil skuffende Giro med en andenplads.

Den sydamerikanske klatrer fører klassementet foran Primoz Roglic. Jumbo-Vismas store stjerne kørte i mål med de øvrige favoritter knap to minutter efter.

Carapaz var generelt meget aktiv på den bjergrige etape, der bød på fem kategoriserede stigninger fordelt på 131 kilometer.

De mange bjerge forhindrede ikke klassementsfavoritterne i at røre på sig fra start.

Simon Yates åbnede ballet, men fik hurtigt selskab af Roglic og Carapaz. De blev hentet, og i stedet fik en gruppe af mindre farlige navne luft til favoritgruppen.

Otte udbrydere fik et hul på mere end tre minutter, og et firkløver med blandt andre Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott) og Ion Izagirre (Astana) ville også afsted.

Pludselig sad der 12 ryttere i front, men på næstsidste stigning var de alle hentet igen af favoritterne.

Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) og Richard Carapaz forsøgte blandt andre at stikke af, men det var kun sidstnævnte, der fik hul.

Han havde et halvt minut, da rytterne tog hul på lørdagens sidste bjerg, Courmayeur - en kategori-3-stigning på 8,2 kilometer.

Forspringet blev hurtigt udbygget, og med mere end et minut til de nærmeste, kom hans fare aldrig i fare.

Carapaz drønede over målstregen i ensom majestæt, mens Yates sled sig i mål lidt efter.

14. etape blev endnu en skuffende af slagsen for Sunweb-holdet, der måtte sige farvel til Sam Oomen og nu er nede på fire ryttere.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce