Annonce
Aabenraa

Mudderløb for kvinder kommer til Sønderjylland

I Fredericia er de helt vilde med Ladies Mud Race. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Næste år er det også muligt for kvinderne at løbe rundt i mudder i det sønderjyske. Ladies Mud Race kommer til Aabenraa.

Aabenraa: Næste år er det ikke kun de mandlige deltagere i løbet Xtreme Mandehørm, der skal vælte rundt i mudder på den vanskelige og udfordrende strækning i Aabenraa. Nu skal kvinderne også på banen i Lady Mud Race.

Det er Aabenraa Firma & Senior Idræt, der står bag Xtreme Mandehørm, som har valgt også at få kvinderne ud i mudderet.

- Vi mener, det er et godt koncept, og Ladies Mud Race er utroligt populært i de andre byer, hvor løbet bliver afviklet, siger Peter Sølvhøj, der er formand for Aabenraa Firma & Senior Idræt.

- Samtidig har vi 10 års jubilæum for Xtreme Mandehørm næste år, og så kunne det være fint at få kvinderne med, fortsætter han.

Annonce
Man skal melde sig til, fordi det er en fantastisk oplevelse.

Peter Sølvhøj, formand for Aabenraa Firma & Senior Idræt

Godt socialt samvær

Xtreme Mandehørm og Ladies Mud Race i Aabenraa vil blive afviklet den samme dag, og det bliver lørdag den 3. oktober næste år. De skal dog ikke løbe på samme tidspunkt, og distancen kommer også til at variere.

- Damerne kommer til at løbe omkring otte kilometer om formiddagen, mens mændene skal ud på en omkring 12 kilometer lang rute om eftermiddagen, siger Peter Sølvhøj.

Formanden for Aabenraa Firma & Senior Idræt er ikke i tvivl om, hvorfor kvinderne i Sønderjylland skal tilmelde sig løbet.

- Man skal melde sig til, fordi det er en fantastisk oplevelse, og så er der et rigtig godt socialt samvær blandt deltagerne, siger Peter Sølvhøj, der forventer omkring 900 deltagere.

Ladies Mud Race i Aabenraa er ikke tænkt som en døgnflue.

- Vi satser på, at det bliver en tilbagevendende begivenhed og regner da med, at det bliver en succes, siger Peter Sølvhøj.

De andre byer, der arrangerer Ladies Mud Race, er Fredericia, Slagelse, Odense, Hillerød, Aarhus og Aalborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce