Annonce
Regionalt

Mudret billede i sag om voldtægt: Kvinde kalder det tvang - mand kalder det købesex

Retten i Esbjerg tog tirsdag hul på en sag om mulig voldtægt i en flex-taxa idet centrale Esbjerg juli sidste år. En 52-årig mand med somalisk baggrund er tiltalt for voldtægt af en 21-årig kvinde. Arkivfoto: Kim Thorsen.
Forklaringerne i voldtægtssag fra Esbjerg stritter i flere forskellige retninger. En hundredekroneseddel spiller en rolle, men var det prisen for en tur i en minibus eller prisen for et samleje?
Annonce

Esbjerg:  Var der en aftale om at dyrke sex, eller ej?

Det er det afgørende spørgsmål i sagen mod en 52-årig somalisk mand, der tirsdag var for retten i Esbjerg.

Episoden fandt sted i juli sidste år, hvor manden, der var chauffør i en minibus under Flextrafik, havde en 21-årig kvinde indenfor i bilen på en adresse i det centrale Esbjerg.

Politiet blev kontaktet af et vidne, der var bekymret for kvinden, og da betjentene bankede på døren, lå manden ovenpå kvinden med bukserne nede om anklerne.

Ifølge mandens forklaring havde kvinden sat sig ind bag i hans minibus, mens han selv var ved førersædet for at hente en cigaret. Manden bad hende gå, da det ikke var en almindelig taxa, men kvinden ønskede at blive kørt til en adresse.

- Hvis du betaler mig 100 kroner, må du have sex med mig, skulle kvinden have sagt ifølge mandens forklaring.

Han sagde ok til forslaget, og kvinden tog ifølge manden selv sit tøj af, og manden trak sine bukser ned.

- Jeg kunne ikke få rejsning, og jeg trængte ikke på noget tidspunkt ind i hende, forklarede manden i retten.

Annonce

Ingen modstand

Den udlægning af episoden står i skærende kontrast til kvindens forklaring.

Ifølge hende satte hun sig ind i bilen for at blive kørt til Fanøfærgen for 100 kroner, hvilket manden accepterede.


Han sagde ikke noget, men jeg kunne på hans blik se, hvad han var ude på. Jeg frygtede, at han ville slå mig ihjel, så jeg gjorde ikke modstand.

Fra kvindens forklaring


- Så rejste han sig og kom om til mig bag i vognen. Han sagde ikke noget, men jeg kunne på hans blik se, hvad han var ude på. Jeg frygtede, at han ville slå mig ihjel, så jeg gjorde ikke modstand. Han førte mig ned på gulvet, trak bukserne af mig og trængte ind i mig, og han fik meget hurtigt udløsning. Jeg var bange og fik et black out. Jeg var beruset, men jeg husker episoden klart, forklarede kvinden i retten.

Politiet stoppede akten, manden blev anholdt og kvinden blev kørt til undersøgelse på Center for Voldtægt i Kolding.

Der blev fundet sæd, der med meget stor sikkerhed stammer fra manden, i både kvindens skede og ved hendes endetarm.

Det faktum havde manden svært ved at forklare, men han mente, at han måske havde fået udløsning på et tidspunkt tæt på kvindens underliv, mens han med hjælp fra sin egen hånd forsøgte at få rejsning.

Annonce

Beruset

Kvinden erkendte i retten at hun på tidspunktet for episoden havde et alkoholmisbrug og var beruset, men hun mente ikke at have problemer med at huske forløbet.

Hendes troværdighed blev dog noget gennemhullet, da et vidne forklarede, at hun kort inden episoden havde set den 21-årige flakke rundt ved Broen Shopping med drop i armen og et armbånd fra hospitalet om håndleddet. Hun kørte kvinden til Ribegade, som hun bad om, og hun kontaktede så politiet, da hun var bekymret for den meget berusede kvinde.

- Jeg havde en dårlig fornemmelse og fulgte efter hende og så hende kort efter stige ind i en taxa-lignende vogn sammen med en mand med mørk hud, forklarede vidnet.

Den 21-årige kvinde kunne ikke huske noget om hverken køretur, drop eller besøg på sygehuset. I en alkometertest blev hendes promille efter episoden målt til 3,26

Udsættelse

Sagen var berammet til domfældelse tirsdag, men den plan holdt ikke.

Tolkningen fra dansk til somalisk tog blandt andet ekstra tid.

Der mangler dokumentation, og anklager Mads Bjerg Olesen og forsvarer Rikke Rohrsted nåede ikke deres procedurer ved tirsdagens retsmøde, så dommer Iben Sandholt valgte at beramme et nyt retsmøde onsdag til afvikling af resten af sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Kolding

Regionsrådet siger nej til ønske fra Kolding-gymnasium: Vil ikke lave lokale regler for fordeling af elever

Annonce