Annonce
Udland

Muellers høring om Rusland-undersøgelse i Kongressen udskydes

Mandel Ngan/Ritzau Scanpix
For at sikre mere tid til at stille Robert Mueller spørgsmål om Rusland-undersøgelsen udskydes høring en uge.

Den særlige efterforsker Robert Muellers to offentlige høringer i den amerikanske Kongres udsættes til den 24. juli.

Mueller skulle have vidnet om Rusland-undersøgelsen i både rets- og efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus den 17. juli.

Men både demokratiske og republikanske politikere har klaget over, at der ikke var afsat nok tid til stille spørgsmål til Mueller.

Derfor er parterne natten til lørdag dansk tid blevet enige om at udsætte høringerne til den 24. juli, hvor der så vil blive afsat mere tid.

Det oplyser formændene for henholdsvis rets- og efterretningsudvalget, Jerrold Nadler og Adam Schiff.

Under høringerne skal den 74-årige tidligere FBI-chef forklare konklusionerne i Rusland-rapporten.

I sin rapport konkluderede Robert Mueller, at der var adskillige og systematiske bestræbelser fra Ruslands side på at påvirke den amerikanske valgkamp i 2016.

Den 448 sider lange rapport konkluderede dog også, at trådene mellem Donald Trumps valgkampagne og russerne ikke var nok til at dømme præsidenten for at have samarbejdet med Rusland.

Men det springende punkt var, at rapporten ikke frikendte præsidenten fra at have forsøgt at hindre efterforskningen.

Mueller har hidtil nægtet at ville kommentere rapporten yderligere.

Men i juni lykkedes det efter ugers forhandlinger for Demokraterne at arrangere de to høringer med Mueller i Repræsentanternes Hus.

Mens der oprindeligt var afsat to timer til hver høring, bliver der nu afsat tre timer til hver høring.

Først vil Mueller vidne foran retsudvalget, og efter en pause vil høringen fortsætte i efterretningsudvalget.

- Dette tillader den amerikanske offentlighed at få yderligere indsigt i den særlige efterforskers undersøgelse, skriver Jerrold Nadler på Twitter.

/ritzau/AP

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce