Annonce
Danmark

Mulig Elbæk-afløser får kritik: Du trådte medlemmer over tæerne

Theresa Scavenius, der vil være politisk leder, får en ublid medfart af Alternativets bagland i Nordsjælland.

Et debatindlæg, der har 14 personer fra Alternativets bagland i Nordsjællands Storkreds som afsendere, retter en hård kritik mod Theresa Scavenius, der er en af seks kandidater til at afløse Uffe Elbæk som partiets politiske leder.

Det skriver DR Nyheder.

- Du fik trådt mange af de aktive medlemmer over tæerne i valgkampen, og vi har ikke oplevet nogen vilje til at rede trådene ud bagefter, står der blandt andet i debatindlægget, som kan ses på Alternativets hjemmeside.

- Vi vil ikke gå i detaljer her. De egner sig bedre til en kop dialog-kaffe, som vi burde have haft, før du igen bad om vores tillid.

- Donationerne, som du modtog under valgkampen, gav anledning til støj, men konflikten drejer sig om mere end pengene, skriver de 14 afsendere af indlægget.

Theresa Scavenius var sidste år opstillet for Alternativet i Nordsjællands Storkreds til folketingsvalget, og det gik altså ikke stille af.

Hun modtog under valgkampen sidste år 100.000 kroner fra den tidligere Goldman Sachs-finansmand Hans August Lund og investoren Thomas Rudbeck, som stiftede kapitalforvaltningsselskabet Capital Four.

DR Nyheder har været i kontakt med to af underskriverne af brevet.

Hverken Benny Nielsen, der sidder i bestyrelsen i storkredsen, eller Bina Seff, der var en af kredsens øvrige kandidater til Folketinget, vil imidlertid kommentere indlægget yderligere endnu.

Der er også ros til Theresa Scavenius i debatindlægget.

De 14 afsendere skriver, at hun er en "kapacitet på klimapolitik og en knivskarp debattør".

- Mod mangler du ikke, og det er med rette centralt i dit opstillingsgrundlag. Kompromisløshed kan vi også nikke genkendende til, skriver de, inden der kommer mere kritik.

- Men når den bruges i samarbejdet med de aktive medlemmer og de andre kandidater, så slår det gnister. Så mangler for eksempel empati og ydmyghed.

DR Nyheder har talt med Theresa Scavenius, der afviser kritikken.

- Nej, det kan jeg slet ikke genkende. Jeg og andre har en meget anden opfattelse, og jeg fik også et godt personligt valg oppe i kredsen, siger hun.

Alternativet vælger ny politisk leder 1. februar på et ekstraordinært landsmøde.

/ritzau/

Annonce
Link til debatindlæg på Alternativets hjemmeside
Link til artikel fra DR''s hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Annonce