Annonce
Varde

Mulig lukning af Tippen besluttes klokken 9.30

Tippen. Arkivfoto: Morten Nielsen

Ansager: Klokken 9.30 i dag mødes byrådet til et åbent byrådsmøde for at diskutere og beslutte, om der skal ske en lukning af Tippen. Forvaltningen har valgt ikke at give en indstilling til, hvorvidt det skal ske.

Fredag i sidste uge indstillede Udvalget for Børn og Undervisning stedet til en lukning. Denne indstilling har været i høring.

Handicaprådet bakker op om en lukning, men opfordrer til at opbygge et nyt, specialiseret døgntilbud på Tippen efterfølgende. Medarbejderne opfordrer til at fortsætte Tippen, men med ny ledelse, en ny kultur og med en skole, der kun fungerer som intern skole. Det vil sige, at der bliver lukket for, at børn udefra kan gå på skolen.

Det fremgår af dagsordenen, at der er konstitueret nye ledere på samtlige ledelsesposter på Tippen. Af høringssvaret fra medarbejderne fremgår, at medarbejderne er blevet oplyst om, at der er indgået fratrædelsesordninger med flere fra den tidligere ledelse.

Økonomi spiller en rolle

Langt hovedparten af teksten i dagsordenen handler om forholdene for børn og unge, der bor på Tippen eller går i skole på Tippen. Det fremgår dog også, at økonomi spiller en rolle. Der er nemlig kun få børn på døgnafdelingerne i øjeblikket, og der er anbefalinger om, at nogle af børnene bør flyttes til andre tilbud. Ifølge dagsordenen giver det en økonomisk udfordring.

JydskeVestkysten vil følge byrådsmødet og følge op på dagens beslutning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce