Annonce
Indland

Mulighed for tøsne i Sønderjylland bliver weekendens klimaks

Vejret denne weekend bliver ikke noget at råbe hurra for, melder DMI. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vejrudsigten for den første weekend i december ser mere grå end hvid ud. De største snechancer er fredag.
Annonce

Det bliver julelys i gaderne, der kommer til at lyse op denne første weekend i december, for sol og sne bliver der ikke meget af.

Faktisk bliver vejret mere gråt end hvidt eller blåt. Det siger Henning Gisselø, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Det mest sindsoprivende ved vejret denne weekend bliver i dag (fredag, red.), hvor vi har områder med regn og slud og måske noget tøsne i Sønderjylland i morgentimerne.

- Men ellers bliver det meget gråt, siger meteorologen.

Ifølge Henning Gisselø bliver landet delt op i to fredag, hvor Jylland får skyer og nedbør.

I den østlige del af landet vil der også være mange skyer, men ingen nedbør, melder Gisselø. Og skal nogle danskere være heldige at se solen, så bliver det bornholmerne fredag.

- Ligesom i går (torsdag, red.) bliver det en kold dag. Når det går vildest for sig, får vi mellem to og fem grader i dagtimerne, siger Henning Gisselø.

Natten til lørdag når temperaturerne frysepunktet, og det giver risiko for glatte veje i morgentimerne. Særligt i den sydlige del af landet, oplyser DMI.

- Der er ikke meget at råbe hurra for lørdag og søndag. Det bliver gråt, og der er ikke mange solchancer, siger Gisselø.

Chancerne for sne udebliver ligesom solen lørdag og søndag, hvor temperaturen bliver omkring syv grader i dagtimerne.

Det, der kommer af nedbør søndag, vil ifølge meteorologen falde som regn.

Et lille kig ind i den kommende uge byder ikke på bedre nyheder, og det kedelige, grå vejr fortsætter.

- Det bliver efterårsagtigt på en grå måde, men ikke så blæsende og ikke med så meget nedbør. Solskin skal man ikke sætte næsen op efter, siger Henning Gisselø og tilføjer:

- Det er lidt en vinterdepressionsudsigt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Se Danmark: Bobler holder isen i ave

Annonce