Annonce
Erhverv

Multietnisk mad mætter mange munde

Burger, madpandekage eller tyrkisk grillmad? Der er nok at vælge imellem hos Urbania Street Food. Foto: Carsten B. Grubach
Urbania Street Food fejrede et års fødselsdag med billige priser.

FREDERICIA: - Der var ikke mange, der for et år siden regnede med, at det her kunne gå rundt i en by som Fredericia. Men det kan det. Vi har mellem 800- og 1200 gæster om dagen, viser dørtælleren, og der er mange flere, når der er Open by Night og 6. julifest.

Memet Ahmed kan næsten ikke få armene ned. Han ejer Otto’s, en af de seks madboder, der udgør Urbania Street Food i den tidligere Centrumbiograf-bygning på hjørnet af Gothersgade og Fynsgade. Memet Ahmed sælger tyrkisk mad med succes - Otto’s er en forkortelse for ottoman, som er osmannisk på engelsk - og han ved, hvad han taler om, for han har også street foodboder i Aalborg og Odense.

Og han overvejer at etablere sig i udlandet.

– Jeg har 13 ansatte, for vi har åben det meste af dagen her i Fredericia, hvor vi har en kanon beliggenhed. Og vi fejrer gerne et års fødselsdagen med billige priser på maden, siger han og kigger rundt i det velbesøgte Dannebrogsudsmykkede lokale.

Annonce

Urbania Street Food Fredericia

Brian Løkkegaard, der tidligere var involveret i Zwei Grosse, ONE og Q-Tip i Fredericia, står bag Urbania Street Food Fredericia. Der er åbent alle dage, baren hverdage fra 8 til 23, i weekenden 8-01, køkkenerne fra 11.30 til 21.00 på adressen Gothersgade 32 i Fredericia. Mere info på www.urbaniastreetfood.dk

Tre nye køkkener

Der er masser af multietnisk mad i Urbania Street Food.

– Det er gået godt i det første år, selv om vi af forskellige årsager har måttet skifte tre af køkkenerne ud, fortæller barchef Cecilie Mindested.

– Nordisk Køkken, Punk Pita og Fish and chips er skiftet ud med Kin_D Thai take away, Nuvel, der sælger madder, morgenmad og salater, og Gris & Gris, der sælger sandwich med svinekød. Vi arrangerer aktiviteter som banko for både børn og voksne og quiz, vi har haft en foodfestival og ølsmagning, og der er også musik, og vi forsøger at henvende os til både ung og gammel.

- Folk kan sidde uden for og spise deres mad. Og så har vi et godt samarbejde med spillestedet Tøjhuset lige ved siden af, forklarer barchefen.

Eksotiske dufte

Det vrimler med fødselsdagsgæster, som lokket af eksotiske dufte har kastet sig over genopdagelsen af de kulinariske traditioner fra det gamle Grækenland og det antikke Rom i de rustikke omgivelser. De spiser madpandekager, tyrkiske grillretter, thailandske nudler, salater eller langtidsstegte burgere ved langbordene, og der er godt gang i fadølshanerne i baren hos Cecilie Mindested.

Munde mættes, og tørst slukkes på den fødselsdag, de skeptiske ikke troede, de skulle opleve.

Billig mad på fødselsdagen tiltrak masser af gæster. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Flot karakterblad giver jubilæumslegat

Læserbrev

Dansksindede sydslesvigere skal lettere kunne blive danskere

Læserbrev: De skal ikke blive glemt! Sådan sagde den tidligere Venstre-statsminister Niels Neergaard for 100 år siden på Dybbøl. Hans ord står stadigvæk som en garanti for støtte, sammenhold og samarbejde mellem Folketinget og sydslesvigerne. Derfor var det kun naturligt, at den tidligere Venstre-regering i 2018 gjorde det lettere for dansksindede sydslesvigere at opnå dansk statsborgerskab. Dog er vi i Folketinget blevet gjort opmærksomme på, at der efter regelændringerne i 2018 er opstået en uholdbar situation. For som reglerne er på nuværende tidspunkt, bliver dansksindede sydslesvigere med bopæl i Danmark, der ønsker dansk statsborgerskab efter de lempede regler, stillet dårligere end hvis vedkommende er bosiddende syd for grænsen. Det går ikke, da vi gerne skulle have letforståelige og simple regler, så de dansksindede sydslesvigere bosat i Danmark har let mulighed for at blive statsborgere såfremt de ønsker det. Derfor har et bredt flertal i Folketinget nu ændret reglerne, så de er ens uanset om man bor på den ene side af grænsen eller ej. Her, 100 år efter genforeningen, fungerer området omkring den dansk/tyske grænse som et forbillede for hele verdenen. Jeg håber, at vi med dette lille skridt har gjort vores til, at samarbejdet og fællesskabet bliver endnu stærkere.

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce