Annonce
Haderslev

Multihus i Simmersted har fået sit eget depotrum

Med 120 kvadratmeter - det samme som et parcelhus - er der god plads til trampoliner, madrasser og andet, der ellers fylder op i multihuset. Endnu mangler der at blive isoleret og lavet vægge, men det skal der først skaffes penge til. Solvejg Kappel er dog fortrøstningsfuld. Foto: Inge Rogat Møller
De frivillige i Simmersted og omegn knokler for at skaffe ordentlige faciliteter, der kan gavne foreningslivet og friskolen. Sidste skud på stammen er et 120 kvadratmeter stort depotrum.
Annonce

Simmersted: De frivillige bag multihuset i Simmersted har atter gjort det. Igen og igen har de bevidst, at drømme kan blive til virkelighed og at selv milliondyre projekter med flid, målbevidsthed og sønderjysk stædighed kan realiseres.

I 2012 indviede de multihuset til 4,5 millioner kroner, i 2015 kom overetagen for en million kroner, og nu står 120 kvadratmeter depotrum til 300.000 kroner, en parkeringsplads til 14 biler og desuden er der drænet og lavet jord- og betonarbejde for 500.000 kroner, så alt også er klart til anlæggelsen af et kommende udendørs aktivitetsrum og -bane ved siden af det nye depotrum.

Sammenlagt er der over tre år lagt masser af energi, gode ideer og ikke mindst skrabet 800.000 kroner hjem til det seneste projekt, der indtil videre er det sidste byggeri ved multihuset i den lille landsby.

- Vi er meget, meget glade og har fået god hjælp af en arkitekt, som foreslog, at vi lagde depotrummet vinkelret på multihuset. Det har givet os nogle muligheder, som vi ikke umiddelbart selv havde tænkt på, siger multihusets formand, Solvejg Kappel.

Man skal tro på det, ellers kan det ikke lykkes.

Solvejg Kappel, formand for multihuset i Simmersted

Annonce

Tre i en-løsning

Hele bestyrelsen kunne ikke være der, da JydskeVestkysten var på besøg. Men formandens glæde er ikke til at tage fejl af. Inde i hallen ser man hvorfor. Her står trampoliner, madrasser, scenedele, mål og meget andet langs væggene. Fremover får redskaberne plads i depotrummet, hvor de kan hentes, når de skal i brug.

Der er lavet en bredere indgang og overdækket port mellem multihuset og depotrummet, så transporten frem og tilbage kan ske i tørvejr. En port skal desuden sættes op, så eksempelvis gymnaster til gymnastikopvisningen også kan stå i tørvejr inden en opvisning.

- Vi har fået en tre i en-løsning, eller et kinderæg, siger Solvejg Kappel, der oplyser, at arbejdet gik i gang i februar.

Annonce

Jagten på penge

De nye projekter kommer ikke blot foreningslivet i Simmersted og omegn til gavn, men også friskolen. For at skaffe plads er boldbanen blevet reduceret fra en 12 til otte-mandsbane. Men der er stadig rigeligt med plads til at spille bold.

Blandt andet SE Vækstpulje, LAG-midler, landdistriktsmidler og kommunale kroner fra facilitetspuljen har været med til at finansiere tilbygningen. Og selvfølgelig lokale foreninger og grupper som blandet andet Livsnydergruppen og landsbyforeningen. Inden det er helt færdigt forestår stadig isolering og lysarbejde i depotrummet. De penge mangler stadig.

- Men depotrummet er klart til at blive tage i brug allerede nu, siger Solvejg Kappel, der sammen med resten af bestyrelsen og friskolen stadig jagter penge.

Det kommende udendørs aktivitetsrum skal også nemlig beplantes og indrettes, så det i dagtimerne kan bruges af skolen og i aftentimerne af egnens foreningsliv.

Økonomisk er alle disse projekter en stor mundfuld for et lille samfund. Solvejg Kappel har dog en forklaring på, hvordan det har kunnet lykkes i Simmersted:

- Man skal tro på det, ellers får man det aldrig i gang.

I Simmersted er der tilsyneladende ingen ende på tro.

Overgangen mellem multihuset og depotrummet er overdækket, så brugerne af multihuset kan komme tørskoet og let til redskaberne i depotrummet. Ved at anlægge depotrummet vinkelret på multihuset har man blandt andet opnået, at der bag depotrummet kan blive lavet et udendørs aktivitetsrum. Foto: Inge Rogat Møller
Den sorte tilbygning, der rummer depotrummet, ser flot ud i solskinnet. Foran er der indrettet parkeringsplads, som er dimensioneret til 14 biler. Foto: Inge Rogat Møller
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce