Annonce
Indland

Multikunstneren har stadig gang i penslen

Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Han har prøvet kræfter med lidt af hvert inden for kunstens verden. I dag fylder malerkunsten mest for Leif Sylvester Petersen, som fylder 80 år den 18 april.

Annonce

Musiker, grafiker, skuespiller og kunstmaler. Alle disse titler kan tillægges Leif Sylvester Petersen, som egentlig er uddannet tømrer.

Han er dog langt bedre kendt fra sit kunstneriske virke med mange facetter, som strækker sig helt tilbage til 1960'erne.

Nu fylder multikunstneren 80 år den 18. april.

Kimen til Leif Sylvester Petersens kunstneriske karriere blev lagt i 1962, da hans collager af byggeaffald blev kasseret af Kunstnernes Efterårsudstilling.

I den forbindelse mødte han en gruppe ligesindede kunsterne, som også var blevet kasseret af udstillingen. Sammen dannede de en gruppe og begyndte at udstille kunst på gaden.

En af gruppens medlemmer var Erik Clausen, som Leif Sylvester Petersen lavede musikalske og filmiske projekter med i mange år.

Duoen indspillede adskillige sange sammen, herunder "Mormors kolonihavehus," og mange af Leif Sylvester Petersens filmroller har været i Erik Clausens film.

Leif Sylvester Petersen har medvirket i samlet 31 film og tv-serier, heriblandt Erik Ballings film "Midt om natten," hvor Kim Larsen også havde en rolle.

Året efter i 1985 blev Leif Sylvester Petersen en del af Kim Larsens Cirkus Himmelblå, hvor han var med til at skrive sangen "Om lidt bliver her stille."

Senere i kunstkarrieren stod Leif Sylvester Petersen ved en kunstnerisk skillevej.

Han måtte vælge imellem at male og at lave musik, da han ikke havde tid til begge dele.

Valget faldt på penslen, og i dag lever Leif Sylvester Petersen primært af sine malerier, som han maler i sit atelier i Nordsjælland.

For Leif Sylvester Petersens kunstneriske virke er udvikling og forandring essentielt.

Det er vigtigt ikke at sidde fast i det sædvanlige, som han udtrykker det.

- Det er vigtigt for ens sind, at der sker noget.

- Kunst er en oplevelse, og det skal det også være for mig. Jeg går ikke og gentager mig selv, har han fortalt til Podcasten Danmark.

I de sidste to år har Leif Sylvester Petersen arbejdet på en kunstudstilling i anledning af sin runde fødselsdag.

Udstillingen med navnet "Tilfældighedernes spil" skulle starte senere på måneden på museet Sophienholm, men er nu udsat på grund af coronaudbruddet.

/ritzau/

Pierre Sales/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Kolding For abonnenter

Flere vil stoppe nedrivning: Lokal folketingspolitiker kalder boligminister i samråd om Munkebo

Trekantområdet

Finlandsparken er ikke længere en ghetto: Men corona sætter en stopper for festen

Annonce