Annonce
Sønderborg

Multisal i Ahlmannsparken får to mio. kroner til indretning

Direktør Hans Christian Jensen(t.V.), SIB Byggeri, borgmester Erik Lauritzen og kulturudvalgsformand Stephan Kleinschmidt tog de første spadestik i september sidste år. Arkivfoto: Katrine Lund Walsted
BHJ Fonden har bevilliget godt to mio. kr. til Gråsten Forum til mobilscene og AV-udstyr til multisalen i Ahlmannsparken Gråsten.

Gråsten: Det var lidt af en kontant overraskelse Peder Damgaard, formanden for BHJ-fonden (Svend Bech, Peter Holm og Vangs Jacobsens Almene fond) havde med sig, da Gråsten Forum holdt nytårskur. Foreningen fik en donation på godt to mio. kroner til indretning af den nye multisal i Ahlmannsparken.

- Det er jo helt fantastisk. Nu kan vi gå videre med bestilling af mobilscene, lyd og andet AV-udstyr til salen, siger en glad formand for Gråsten Forum, Jakob Petersen

Det har i mange år været et stort ønske fra Gråstens foreninger, at Ahlmannsparken skulle moderniseres og udvides. Der er nu afsat 21 mio. kroner til første etape med ny multisal, flere forenings- og mødelokaler, caféområde og et udvidet biblioteksområde. Men der manglede penge til indretning af multisalen, og derfor søgte Gråsten Forum om de nødvendige midler.

- Mobilscenen bliver med polstrede siddepladser, og så kan den foldes op mod væggen, så der er gulvplads til andet, tilføjer Jakob Petersen.

Annonce
Halbyggeriet i Gråsten som det vil tage sig ud, når det efter planen står klar i efteråret 2020.

Støtte til hjemby

Fondsbestyrelsen har fundet ansøgningen interessant, fordi en donation kan støtte fondens hjemby på en lang række måder. Multisalen kan anvendes til mange formål - som navnet antyder. Det er til foredrag, arrangementer for byens foreninger, teaterforestilling eller biograf med videre.

Fonden blev ansøgt om et beløb på 2.008.000 kroner, som indretningen koster, og hele beløbet er bevilliget af fondsbestyrelsen.

- Det er Gråstenområdets væsentligste mødested og et sted som derfor kommer rigtig mange af områdets borgere til gavn., sagde Peder Damgaard i forbindelse med overrækkelsen.

Fonden støtter desuden Den Kongelige Køkkenhave med godt 900.000 kroner og har desuden i de seneste år støttet Gråsten Badmintonklub, Gråsten Roklub, Historisk forening, FDF med flere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce