Annonce
Sport

München bliver European Championships-vært i OL-jubilæumsår

München bliver i jubilæumsåret for det tragiske OL i 1972 vært for European Championships i august 2022.

München bliver vært for European Championships i multisport, når begivenheden i 2022 skal afvikles for anden gang i historien.

Den går i sin enkelhed ud på at afholde EM i mange forskellige sportsgrene på samme tidspunkt samme sted.

Da konceptet blev introduceret i 2018 var Glasgow og Berlin vært i fællesskab.

Forbundene inden for atletik, cykling, golf, roning, gymnastik og triatlon har alle bekræftet, at de vil være på plakaten, når begivenheden løber af stablen om tre år.

Det sker i øvrigt i jubilæumsåret for OL i München i 1972.

- Jeg taler for alle de deltagende sportsgrene, når jeg siger, hvor glade vi er for, at vi skal til München, siger mesterskabernes formand, Svein Arne Hansen, der også er præsident i Det Europæiske Atletikforbund (EA).

OL i 1972 huskes særligt for massakren, hvor atleter fra det israelske hold blev taget som gidsler af den palæstinensiske terrororganisation Sorte September. Terroristerne dræbte 11 israelere og en tysk politibetjent.

European Championships i 2022 afvikles fra 11. til 21. august.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce