Annonce
Kolding

Munkebo ryger af ghettolisten men skal alligevel rive sunde boliger ned: - Det er helt vanvittigt

Boligområdet Munkebo står ikke længere på ghettolisten. Alligevel vil området fortsat være omfattet af en udviklingsplan og skal dermed leve op til kravene om at reducere andelen af almene familieboliger fra 100 til 60 procent i området. Arkivfoto: Søren Gylling
Munkebo er i dag ikke længere en ghetto. Alligevel er der ikke umiddelbart udsigt til, at Munkebo slipper for at rive boligerne ned og bygge om. Formanden for udvalget for udfordrede boligområder, Merete Due Paarup (R), mener, det er helt urimeligt og vil igen prøve at påvirke politikerne på Christiansborg.
Annonce

Kolding: Klokken 11 tirsdag formiddag offentliggjorde Transport- og Boligministeriet årets ghettoliste. Og boligområdet Munkebo står ikke længere på listen.

- Det er spændende. Men det interessante er også, at det desværre nærmest ikke betyder en skid, siger Merete Due Paarup (R), der er formand for  Kolding Kommunes udvalg for udfordrede boligområder.

Hidtil er Munkebo blevet kategoriseret som en hård ghetto og har derfor en udviklingsplan, der frem til 2030 skal bringe antallet af almene familieboliger ned fra 100 procent til 60 procent.

- Det kan simpelthen ikke passe. Nu har vi gjort alle mulige tiltag for, at området ikke længere opfylder ghetto-kriterierne. Og så er det vanvittigt, at fordi et boligområde har været på den hårde ghettoliste i nogle år, så kan det nærmest aldrig komme af listen igen.

Hun mener, at det ville være fair nok, at boligområdet måske i et par år skulle vise, at det ikke længere opfylder ghetto-kriterierne, inden udviklingsplanen droppes.

Annonce

Vil søge dispensation igen

- Når Munkebo ikke længere står på ghettolisten, så bør vi som minimum få lov til at få modereret værkstøjskassen, så vi i stedet for at rive store velfungerende boligblokke ned og flytte en masse beboere, kunne bruge en anden værktøjskasse. Det ville også kun være rimeligt over for både de mennesker, der bor i området, og de mennesker, der har knoklet for at få området af listen.


Nu har vi gjort alle mulige tiltag for, at området ikke længere opfylder ghetto-kriterierne. Og så er det vanvittigt, at fordi et boligområde har været på den hårde ghettoliste i nogle år, så kan det nærmest aldrig komme af listen igen.

Merete Due Paarup (R)


Der er tidligere blevet søgt om dispensation.

- Her har den klare melding fra ministerier, styrelser og ministeren været, at det ikke kommer til at blive ændret et komma i udviklingsplanerne. Men jeg tænker, at vi skal tilbage til ministeriet og søge om dispensation igen, siger Merete Due Paarup.

Hun opfordrer sine politiske kolleger i byrådet fra partier, der har stemt for ghetto-pakken på  Christiansborg, til at prøve at påvirke folketingspolitikerne.

- Regeringen har meldt ud, at Esbjerg kan lave frikommuneforsøg på skoleområdet, andre må lave forsøg på ældreområdet. Jeg vil gerne byde ind på, at Kolding får lov til at lave et frikommuneforsøg på ghettoområdet, siger hun.

Flere i job i Munkebo

Munkebo kommer af den hårde  ghettolisten, fordi flere beboere i området er kommet ud på arbejdsmarkedet.

På sidste års ghettoliste lå tallet på 40,5 procent, mens det på den nye ghettoliste er faldet til 38,7 procent.

Er procenten over 40, så tæller tallet med som et ghettokriterie.

Skovparken/Skovvejen står fortsat på Transport- og Boligministeriets liste over hårde ghettoområder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Annonce