Annonce
Kolding

Munkebo vil af med ghetto-ry: Beboere skal hjælpe ved at fortælle om deres oplevelser på video

Boligorganisationen Alfabo har bedt børn og voksne fra Munkebo om at være med i videooptagelser, der kan være med til at brande Munkebo som et dejligt sted at bo. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
Boligorganisationen Alfabo bruger omkring 50.000 kroner på at optage videospots, der skal fortælle nye lejere, at de trygt kan flytte til Munkebo. Området er begyndt at have tomme lejligheder, så pengene kan hurtigt tjene sig hjem.
Annonce

Kolding: At Munkebo står på listen over landets hårde ghettoer kan der tidligst ændres på, når den nye ghettoliste offentliggøres til december. Til gengæld er boligorganisationen Alfabo, der administrerer blokkene i området, gået i gang med at optage videospots, der skal bruges til at brande området som et godt sted at bo. Derfor var områdets beboere tirsdag inviteret til at være med på optagelserne og fortælle om deres gode oplevelser, søde naboer og andre ting, der kan få smilet frem.

- Det er det første skridt, vi tager, for at fortælle, at Munkebo er noget helt andet end det, som ghetto-stemplet antyder. Det primære formål med videoerne er at vise, at Munkebo er et godt sted at bo, og her kan du trygt slå dig ned, siger Bent Jacobsen, der er formand for boligorganisationen Alfabo.

Det er en afdeling under Rambøll, der skal stå for optagelserne. Det gjorde Rambøll også for ti år siden, og i forbindelse med de optagelser fik boligorganisationen en kommunikationspris. Alfabo har afsat mellem 50.000 og 60.000 kroner til de nye videospots.

- Videoerne skal bruges til at brande Munkebo på sociale medier og selvfølgelig også på vores hjemmeside. Vi vil også tage dem med, når vi bliver inviteret ud på konferencer og skal fortælle om vores boligområde, eller når vi får gæster, fortæller Stefan Vestergaard, der er bygge- og udviklingschef i Alfabo.

Munkebo

Munkebo står fortsat på listen med landets hårde ghettoer. Området slår ud på ghettokriteriet ledighed, fordi 40,5 procent af beboerne står uden for arbejdes markedet. Området slår også ud på andelen af beboere med rødder i et ikke vestligt land. Det tal ligger på 61,7 procent. Endelig har 72,2 procent af beboerne kun en grundskoleuddannelse.

Annonce

Ti tomme boliger

I sommer blev det et krav, at nye lejere skal vise en ren straffeattest for at flytte ind i Munkebo, og efterfølgende er det blevet vanskeligere at leje boligerne ud.

- Når vi sender boligtilbud ud, så skal vi langt ned på listen, før der er nogen, der siger ja tak. Lige nu har vi ti lejligheder stående, som venter på, at nogen siger ja til at flytte ind. To er gået i tomgang, det vil sige, at de har stået tomme i mere end tre måneder. Og udgiften til videooptagelserne kan hurtigt tjene sig hjem. Hvis jeg på årsbasis kan undgå, at én lejlighed går i tomgang, så er de rigeligt tjent ind, siger Bent Jacobsen.

At det nu er ti år siden, at boligorganisationen fik en kommunikationspris er anledning til, at Alfabo kaster sig over et nyt videoprojekt.

Dengang blev videoerne lavet i forbindelse med en millionstor renovering af boligerne i Munkebo. I dag står Munkebo over for nye ændringer på grund af ghettopakken, og området skal lave en helhedsplan, der inden 2030 skal få antallet af almene familieboliger ned fra de nuværende 100 til 60 procent.

- Den opgave vil vi gribe an på samme måde, som da vi renoverede. Det er vigtigt for os, at det vi lærte omkring kommunikation mellem forskellige fag under renoveringsprojektet for ti år siden bliver løftet med ind i arbejdet med helhedsplanen, slår Bent Jacobsen fast.

Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

12.000 husstande mistede strøm og varme i nat: Problem med midlertidigt el-anlæg var skyld i brand

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce