Annonce
Esbjerg

Munter forening: Bænkebiderne i Ribe genoplives

Niels Toft, som blandt mange andre ting driver Hotel Ribe sammen med hustruen, Tine, har taget initiativ til at genoplive én af Ribes gamle foreninger, A/S Sønderports Bænke af 1861. Her ses han med bænkene, som lige nu er ved at blive renoveret. Foto: Hasse Jørgensen.
Foreningen A/S Sønderports Bænke af 1861 i Ribe vil blive genoplivet på en ekstraordinær generalforsamling den 19. marts på Hotel Ribe.

RIBE: I folkemunde i Ribe var foreningen kendt under navnet Bænkebiderne. Det formelle navn for foreningen var A/S Sønderports Bænke af 1861. Foreningen har de seneste tre-fire år været i dvale, men nu skal den genoplives.

Foreningen, som hører til i den mere muntre afdeling, har som formål haft at holde de to bænke, som normalt står ved rækværket ned til Haulundbæk - ved udløbet af Sønderportsgade - vedlige. Og derudover skal foreningens medlemmer sørge for at pudse messingskiltene på de to bænke. Lige nu er de to bænke væk. Bænkenes ben er i meget dårlig stand, og de er derfor ved at blive repareret.

Manden bag genoplivningen af foreningen er Niels Toft, som blandt mange andre ting ejer og driver Hotel Ribe. Han er gået sammen med journalist Hasse Jørgensen i Ribe om at genoplive Bænkebiderne.

Annonce

Overpudser og underpudser...

Derfor indkalder de til ekstraordinær generalforsamling, som holdes på Hotel Ribe torsdag den 19. marts, klokken 19. Ved den lejlighed serveres der gule ærter med tilbehør, formedelst 120 kroner - plus udgifter til drikkevarer.

Efter spisningen er der generalforsamling og valg af bestyrelse samt valg til flere tillidsposter i den muntre ende: overpudser og underpudser, så bænkenes messingskilte kan tage sig smukt ud.

Den muntre forening er et aktieselskab, og den sidst kendte pris på aktierne var 25 kroner. Aktieselskabet er ikke børsnoteret! Om aktieprisen skal hæves er op til deltagerne på den ekstraordinære generalforsamling at afgøre. Og alle, som har lyst til at være med i den muntre forening i Ribe er velkomne - både mænd og kvinder, understreger Hasse Jørgensen.

Af hensyn til kokken skal man tilmelde sig generalforsamlingen ved at skrive eller ringe til Hotel Ribe senest mandag den 16. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Annonce