Annonce
Aabenraa

Munter ringriderfrokost i Grevens kolonihave

Kæphest eller cykel. Der var frit valg, da frokostdeltagerne skulle i gang med selve ringridningen. Foto: Sarah Christine Nørgaard.
Mandag den 6. juli var afsat til årets store begivenhed i Aabenraa: Ringriderfrokosten. Det satte coronaen en stopper for, og så må man jo finde et alternativ.
Annonce

AABENRAA: 22 glade venner og kolleger med arbejdsplads hos Aabenraa Kommune var nået igennem forretten, og festtalen var også afviklet.

- Det gik som det plejer. Man kan aldrig høre formandens tale, konstaterede dagens vært, Jørgen Greve, da han skulle have samling på flokken, så alle i god ro og orden kunne gå ud og afvikle den planlagte cykelringridning.

Der blev hygget igennem i kolonihavehuset på Bøndervej. Foto: Sarah Christine Nørgaard

Årets ringriderfrokost var rykket ind i Jørgen Greves kolonihavehus ved Bøndervej, fordi coronaen jo har sat en stopper for den traditionelle fest i det store telt på ringriderpladsen.

Kolonihaven er en direkte følge af en af de foregående års ringriderfrokoster, hvor Jørgen Greve kom til at købe den i et festligt øjeblik.

Han plejer faktisk at lægge hus til vennernes forfest, og denne gang måtte han så bare huse hele festen.

Traditioner skal jo holdes i hævd, og derfor var menuen den samme, som den plejer; en forret efterfulgt af Gyldenspjæts livret - sprængt oksebryst og stuvet spidskål - leveret af Røde Kro i Rødekro.

I mangel af formand var det Tommy Jensen, der måtte stå for dagens tale, da han var den eneste tilstedeværende med plads i ringriderkommiteen.

Han roste initiativet og erklærede, at det traditionelle indslag "hestens skål" i år måtte afløses af "ildsjælenes skål".

Annonce

Vejret drillede

Heste var der i det hele taget mangel på. Så i stedet for de firbenede måtte deltagernes tohjulede i brug, da selve ringriderdysten skulle afvikles på vejen foran kolonihavehuset.

Men der var sørget for galge, lanser og en skriver, der kunne notere antallet af ramte ringe.

Cykelringridning efter forretten. Det blev ikke til mange ringe, men til gengæld var det sjovt - at kigge på. Foto: Sarah Christine Nørgaard.

Dem var der nu ikke mange af. En stiv  sommerkuling, kombineret med nogle lidt småstive udøvere gjorde mængden af ramte ringe noget mere beskedent, end det plejer at være, når der er ringridning i Aabenraa.

Men humøret var højt og hjertet på rette sted, så et skuffet neeeej..... undslap vennerne hver gang en ny håbefuld ringcyklist stak ved siden af.

Annonce

Tilfredse gæster

Værten havde sørget for at grave render, så regnvandet kunne løbe væk fra huset, og der var tørkloset til kvinderne og urinal til herrerne - i det hele taget var der slet ikke noget at klage over, selv om vandet fra køkkenvasken på et tidspunkt begyndte at løbe ud på gulvet i udestuen.

Traditionen holdt i hævd

Røde Kro i Rødekro leverede  mandag den traditionelle frokostmenu til hele syv forskellige alternative ringriderfrokost-arrangementer rundt om i Aabenraa med til sammen 117 deltagere.

Eva Unger og Lis Petersen var nogle af de festdeltagere, der havde taget ansvaret for at arrangere den alternative ringriderfrokost.

- Vi hører til veteranerne. Vi har været til ringriderfrokost de sidste 25-26 år, og selvfølgelig skulle vi også være med i år, understregede Lis Petersen, da forretten var ryddet af vejen.

Eva Unger havde taget forret og dessert med fra Røde Kro, mens Gyldenspjæts livret blev leveret til døren midt under afviklingen af den noget vaklende cykelringridning.


Vi hører til veteranerne. Vi har været til ringriderfrokost de sidste 25-26 år

Lis Petersen, festarrangør.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce