Annonce
Regionalt

Mur af storkereder opstilles langs den dansk-tyske grænse

Storkebestanden er vokset betydeligt i landene omkring os, og nå er håbet, at det også vil ske i Danmark. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Storkene.dk håber, flere storke vil slå sig ned i Danmark, når der bygges flere reder til dem. Sønderjyske lokaliteter er udpeget.
Annonce

Med baggrund i den positive udvikling i storkebestanden vil Storkene.dk nu iværksætte og finansiere et omfattende projekt, der skal forsøge at lokke de storkepar, der vil yngle i Danmark, til at slå sig ned i områder der kan brødføde storkene.

Første del af planen er at opføre en hel mur af storkereder langs grænsen til Tyskland. I modsætning til det meget omtalte vildvinehegn, der har til formål at holde vildsvin ude af Danmark, vil muren af storkereder være at betragte som en invitation til storke til at slå sig ned i Danmark.

- De storke vi skal rekruttere til at udgøre stammen i en ny dansk storkebestand, stammer primært fra Nordvesteuropa. Derfor er der rigtig god mening i at finansiere opstillingen af storkereder langs den dansk-tyske grænse. På den måde kan vi trække nogle af de mange storke i Slesvig Holsten over grænsen og dermed lokke dem til at blive ynglefugle i Danmark,  siger Mogens Lange Petersen fra storkene.dk.

Annonce

Interesserede sønderjyder

I den forgangne weekend var et hold af storkeeksperter fra Storkene.dk på tur i det sønderjyske for at udpege nye lokaliteter til opstilling af storkereder samt at finde frem til eksisterende forfaldne storkereder, som blot skal istandsættes så de kan fremstå indbydende for et storkepar. Ifølge Mogens Lange Petersen, var det ikke svært at finde sønderjyder, som var interesserede i at få en storkerede opstillet på deres matrikel.

- Der findes næppe mange danskere, der ikke vil give deres højre hånd for at få et storkepar til at flytte ind hos sig. For sønderjyder er storken nærmest en signaturfugl. Vi mærkede en stor interesse og nærmest en positiv overraskelse hos de folk, vi besøgte. Folk er faktisk beærede over at kunne være med i sådan et godt projekt – og ikke mindst over at få foræret en storkerede kvit og frit fra Storkene.dk, siger Mogens Lange Petersen.

Her er storkerederne

Vester Lindet. Ny storkerede

Højgård ved Vester Lindet. Istandsættelse af eksisterende storkerede

Fole. Ny storkerede

Kastvrå, Dalgård. Ny storkerede

Åbøl. Istandsættelse af eksisterende storkerede

Strandelhjørn. Ny storkerede

Pluskær ved Frøslev Mose. Beskæring af træer omkring eksisterende rede

Store Jyndevad. Ny storkerede

Stade. Ny storkerede

Rens, Iwer Hansen. Ny storkerede

Lydersholm, Ny storkerede

Ubjerg. Istandsættelse af 1-2 eksisterende reder Sæd - ny storkerede

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Sønderjyske taber VAR-drama mod Vejle

Esbjerg

Kulturens Døgn i coronaens skygge

Team Esbjerg For abonnenter

Uha - hvor var det tæt på: Team Esbjerg slået med mindst mulig margin i en forrygende kamp

Annonce