Annonce
Vejen

Murer-ungerne fandt hinanden

Hanne og Ejnar Christensen kan torsdag den 14. februar fejre diamantbryllup.Foto: André Thorup

Der har været mange bump på vejen i Hanne og Ejnar Christensens 60 år lange ægteskab. Derfor er der ekstra grund til at fejre, at de torsdag den 14. februar har diamantbryllup.

Holsted: Duften af hjemmebagt rugbrød rammer næseborene i samme øjeblik, avisens udsendte træder ind i rækkehuset på Overmarken 27b i Holsted. Hunden Smutti tager ivrigt imod, og det samme gør Hanne og Ejnar Christensen til en snak om den store mærkedag, der venter på torsdag.

- Det er Ejnar, der bager rugbrød. Jeg står for franskbrøddet, smiler Hanne, mens hun hælder kaffe op ved det lille køkkenbord.

Parret mødte hinanden til onsdagsbal på Centralhotellet. Et populært samlingssted for byens unge, og selvom Hanne var fra Glejbjerg, så fandt hun alligevel vej til Holsted.

- Hun gav sig ikke så´n lige med det samme, griner Ejnar og sender Hanne et kærligt blik.

De tjente begge på landet, men den levevej måtte Ejnar opgive som 25-årig, hvor han fik en diskusprolaps. På spørgsmålet om, hvad han så kastede sig over, kommer reaktionen prompte:

- Jeg blev maskinsnedker, det kan du se, siger han og fremviser højre hånd, hvor der mangler et par fingerled.

Humoren fejler ikke noget - heller ikke selvom alderen efterhånden siger 85 og 82 år.

- Ja, jeg er lidt foran Hanne, siger Ejnar.

Annonce

Da vi skulle gå op ad kirkegulvet til vores guldbryllup, spurgte den yngste af vores børn, om de skulle holde os under armen, så vi ikke faldt.

Ejnar Christensen, diamantbrudgom.

Murerungerne

Hanne fik arbejde i hjemmeplejen i Holsted Kommune, og da brylluppet stod på Varde Rådhus, var det med parrets førstefødte, Anders, i hånden.

- Ja, han kom før, vi nåede at blive gift, men vi var forlovet, forsikrer Hanne.

Parret flyttede senere til Glejbjerg, men kom tilbage til Holsted, da familien var blevet udvidet og krævede mere plads. De rykkede ind på Fasanvej og flyttede i 1977 over åen til Overmarken.

På det tidspunkt var familien Christensen blevet til seks personer, da døtrene Britta, Jonna og Marianne var kommet til.

- Vi kommer begge to fra en stor familie. Faktisk er vi begge ud af en søskendeflok på ti. Sådan er det at være murerunger, griner Ejnar og hentyder til, at begge deres fædre var murer.

I fritiden har musik fyldt meget, specielt i Ejnars liv. Det startede dog først efter parrets sølvbryllup i 1984.

- Vi fik et hammonorgel i gave. Så jeg begyndte at tage ud og spille. Faktisk så spiller jeg stadig på Åparken én gang om måneden, fortæller Ejnar.

Og Hanne gør ham følgeskab.

- Ja, jeg tager med og laver kaffe. Jeg er kommet der i mange år, og de tror stadig, jeg er ligeså frisk. Men efterhånden er jeg jo blevet ligeså gammel selv, griner hun.

Stor sorg

Det har ikke ligefrem ligget i kortene, at parret skulle få lov at blive gamle sammen. Begge har været igennem tre rygoperationer, Ejnar har været ramt af kræft og Hanne kæmper med maveproblemer. Den største kamp, de har været igennem, var dog, da de mistede deres datter, Britta, der sammen med sin mand omkom i en trafikulykke for 12 år siden.

- Det kommer man aldrig over. Men vi var tvunget til at komme videre - vi skulle jo også tænke på de andre børn, fortæller parret.

Og parret kæmpede sig videre og gav sig selv lov til at smile igen. Ikke mindst da de ved deres guldbryllup tog fusen på alle gæsterne.

- Da der havde været morgensang, troede alle gæsterne, at de skulle inviteres indenfor. I stedet inviterede vi dem ned i kirken, hvor vi blev viet af sognepræst Helle Yskes. Hun holdt en fantastisk tale, fortæller Ejnar.

Bagefter var der fest på Centralhotellet, og det skal der også være på torsdag. For 60 års ægteskab er værd at fejre. For som Hanne slutter:

- Der har været bud efter os mange gange, men vi har været heldige.

Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

En præstation til topkarakter: Team Esbjerg pillede totalt pynten af russiske storhold

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce