Annonce
Sønderborg

Mureren er død

Mureren, organisationsmennesket og den lokale politiker, Erik Teichert fra Broager ved Sønderborg, er død 79 år.

Broager: Murer Erik Teichert, Brombjerg 39 i Broager ved Sønderborg, er død efter få dages sygdom i en alder af 79 år. Han fik for seks år siden foretaget en hjerteklap-operation og fik flere bypass-operationer men har siden levet fint med det.

Erik Teichert var udlært murer, men han har også i mange år været beskæftiget med organisationsarbejde. I 1989 blev han formand for Murerforbundet i først Gråsten og siden med kontor i Aabenraa. Her var han beskæftiget,  indtil han gik på pension som 63-årig. Forinden var han faglærer på murerlinjen på Produktionshøjskolen i Ragebøl.

Han var socialdemokrat og interesserede sig meget for lokalpolitik. Erik Teichert sad i det daværende byråd i Broager i fire perioder - altså i 16 år. Han var viceborgmester i en periode. Ved kommunesammenlægningen i 2007 var han med i en enkelt periode i byrådet i Sønderborg.

Annonce

Pligtopfyldende

Det var kendetegnende for Erik Teichert, at han var skarp på de indre linjer, forsømte aldrig noget, var præcis, pligtopfyldende og altid god for en munter bemærkning.

Og lige til sin død var han med i bestyrelsesarbejde i Fjernvarmen, Elforsyningen, Boligforeningen B 42 og i Bygningsforbedringsudvalget i Sønderborg kommune.

Erik Teichert var født i Egernsund i et lejlighedskompleks, som de lokale kaldte "Kasernen". Han gik i skole i Egernsund og kom i murerlære i Broager. Han arbejdede blandt andet for sin onkel i firmaet AG Teichert. Det blev blandt andet til arbejde i fem år i Slesvig Holsten.

Erik Teichert kunne den 17. oktober 2019 fejre diamantbryllup sammen med sin hustru Karin. De blev gift som 18-årige og boede først på Møllebakken og siden 1998 på Brombjerg i Broager.

De har fået fire børn og havde den sorg at miste en datter for seks år siden. Sanne, Gitte og Morten bor alle i Broager-området. Erik var ved siden af sine mange gøremål et udpræget familiemenneske, og han kunne sammen med sin hustru glæde sig over 11 børnebørn og 14 oldebørn.

Erik Teichert bisættes fra Broager Kirke onsdag den 18. november kl. 13.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

0 kroner for en hel dags arbejde: Mens andre vagtlæger skovler 40.000 sammen på en vagt, har Michael prøvet det stik modsatte

Annonce