Annonce
Sport

Murray taber i single-comeback efter 210 dage

Rob Carr/Ritzau Scanpix
Richard Gasquet var en for stor mundfuld for Andy Murray, der fik singlecomeback efter hofteoperation.

Comebacket i singlerækken blev ikke nogen resultatmæssig succes for den britiske tennisspiller Andy Murray.

Mandag aften dansk tid tabte han i to sæt til franskmanden Richard Gasquet. I løbet af lidt over halvanden time vandt Gasquet med 6-4, 6-4 i første runde af ATP-turneringen Western & Southern Open i Cincinnati.

På trods af nederlaget er Murrays deltagelse alligevel en form for sejr.

Efter Australian Open i januar var Andy Murray i tvivl, om han nogensinde kom til at spille tennis på topniveau igen.

Siden gennemgik han en hofteoperation, så han nu har en metalhofte. I juni gjorde han turneringscomeback, da han spillede double i Queens, og efterfølgende har han deltaget i Wimbledon og flere andre turneringer i double, mens han trænede for at blive helt klar til at spille single.

Mandag viste han så, at han trods lidt rust godt kan være med på et rimeligt niveau.

Godt nok er den tidligere verdensetter dumpet ned som nummer 324 på mandagens opdaterede verdensrangliste, men han formåede at gøre kampen mod verdens nummer 56 til en jævnbyrdig affære.

Gasquet brød Murray i første forsøg, men briten svarede selv tilbage med et servegennembrud. Første sæt faldt dog ud til Gasquets fordel.

Andet sæt åbnede ligeledes med et fransk servegennembrud. Murray havde en enkelt breakbold i sættet, men den blev ikke udnyttet, og briten tabte siden på kampens første matchbold.

Andy Murray vandt US Open i 2012 og Wimbledon i 2013 og 2016.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];