Annonce
Esbjerg

Museer efterlyser dannebrogsbilleder til fotokonkurrence og udstilling

Annonce

Ribe: Med to udstillinger markerer Sydvestjyske Museer, at 2019 ifølge sagnet er 800-året for, at Dannebrog dalede ned fra himlen og vendte krigslykken for kong Valdemar Sejr i Estland, og udstillingerne er nu afsæt for en fotokonkurrence.

Alle kan deltage i konkurrencen med afsæt i ”Flag og følelser” på Esbjerg Museum og ”Dannebrog, Dannebrog, Dannebrog – fra konge til klaphat” på Museet Ribes Vikinger.

Og konkurrencen er samtidig en indsamling af materiale til Sydvestjyske Museer, så deltagerne også kommer til at bidrage til museernes arbejde og således til hele den danske kulturarv.

Et flag. Et nationalflag. I sig selv blot nogle sammensyede stykker stof. Farvetryk på papir. Men lige så simpel en ting, et flag umiddelbart er, lige så stærke følelser kan det vække i mennesker.

Og nu efterspørger Sydvestjyske Museer om fotografier, der fortæller om Dannebrog og følelser.

Det kan være et gammelt, gulnet billede eller et helt nyt billede. Indsenderen skal oplyse sit fulde navn, adresse, telefonnummer og e-mailadresse.

I første omgang udvælges 20 billeder, som bliver udstillet i Esbjerg Museums centralhal lørdag 12. oktober i forbindelse med årets udgave af Kulturens Døgn i Esbjerg. Indsend bidrag med beskrivelse til konkurrence@sydvestjyskemuseer.dk

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce