Annonce
Varde

Museerne får indhentet noget af det tabte

Der er mange flere besøg end sidste sommer på Vardemuseerne. Foto: Lene Weber
På de ni udstillingssteder, som tilsammen udgør Vardemuseerne, tager man i disse uger imod usædvanligt mange gæster. På Tirpitz er der typisk udsolgt et par dage frem.
Annonce

Varde: - Det er ganske hektisk lige nu. Vi har museumsvejr, danskerne holder ferie herhjemme, og takket være regeringens sommerpakke er der halv pris på entrébilletterne, opsummerer souschef hos Vardemuseerne, Sten Tøstesen.

På Tirpitz i Blåvand er der udsolgt, når dagen begynder. Nogle turister møder op uden billetter, men de kan ikke købe dem ved skranken.


Mange sidder allerede i bilen, og til dem må vi desværre sige; I kan godt vende om.

Sten Tøstesen, souschef ved Vardemuseerne


- Inde på kontoret har vi travlt med at besvare opkald vedrørende billetsalget. Mange sidder allerede i bilen, og til dem må vi desværre sige; I kan godt vende om, beretter Sten Tøstesen.

Annonce

Begrænser antallet

I forhold til antallet af kvadratmeter må der være 500 gæster inde ad gangen, men det populære museum har valgt at holde det tal på 400, for at alle kan føle sig trygge i forhold til efterlevelsen af Corona-retningslinjerne. Hvert kvarter bliver der lukket et hold med 50 gæster ind.

- Det sker ud fra en forventning om, at gæsterne opholder sig på museet i cirka to timer, forklarer Sten Tøstesen, der hører fra kollegerne, at gæsterne kommer med mange positive tilkendegivelser på museets Corona-håndtering generelt.

Annonce

Holder budgettet

På de øvrige museer og udstillingslokaliteter under Vardemuseerne er der også mange flere besøgende end på en normal sommer, men her bliver der dog ikke udsolgt. Blandt andet får den nye særudstilling ”Nymindegabmalere” på Nymindegab Museum mange positive ord med på vejen.

- Vi tabte omkring 6 millioner kroner under nedlukningen. Det får vi ikke indhentet, men vi holder det oprindelige budget, og så venter vi i øvrigt spændt på efterårsmånederne, lyder det sammenfattende fra souschefen.

Vardemuseerne

Vardemuseerne omfatter Tirpitz, Museum Frello, FLUGT, Nymindegab Museum, Varde Artillerimuseum, Blåvandshuk Fyr, Dit Museum Ølgod, Hjedding Andelsmejeri, Hodde Gamle Skole, NaturKulturVarde, Janus og Arkæologi Vest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce