Annonce
Vejen

Museet gør klar til genåbning

Selvom selve museet efterhånden har været lukket et par måneder, så har der ifølge Teresa Nielsen været masser af aktivitet på arealerne rundt om bygningen, hvor der med hendes formulering er døgntilgængelig kunst. Hun forventer en relativt stille og rolig indendørsstart fra på tirsdag. Arkivfoto: Søren Dippel
Tirsdag åbnes dørene igen på Vejen Kunstmuseum, og det ser lederen meget frem til.
Annonce

Vejen: Indtil for ganske nylig forberedte medarbejderne på Vejen Kunstmuseum sig på at åbne igen 9. juni, men med onsdagens politiske aftale om at fremrykke genåbningen for dele af kulturlivet er planen nu blevet ændret til tirsdag d. 26. maj.

Det vækker naturligvis glæde hos museumsleder Teresa Nielsen.

- Jeg synes, det er fantastisk, at det lykkedes at få kulturen med, og jeg blev glædeligt overrasket, selvom jeg godt vidste, at vores brancheorganisation har gjort meget for at presse på, siger hun og nævner en ny anekdote om kulturen, som gjort indtryk.

- På en løbetur i Vejen Anlæg møder jeg en bekendt, og da han åbner en låge for mig, spørger jeg, om han er klar over, at museerne genåbner, hvortil han spontant svarer: "Nu bliver vi mennesker igen".

Annonce

Styr på detaljerne

Museet har længe ventet på præcise retningslinjer for, hvad man skal leve op til af sundhedsmæssige krav. Dem modtog de fredag, og som ifølge museumslederen ligger meget i forlængelse af det, de allerede havde forventet og forberedt.

I princippet måtte museet gerne have genåbnet allerede i torsdags, men der skal nå at indrettes en såkaldt 'afspritningsstation' ude foran indgangen, som informerer om ansvarlig opførsel med dertilhørende spritdunk a la dem på sygehusene, hvor man ikke behøver at bruge hånden som hjælp.

De ansatte overvejer også at gøre besøget ensrettet, og så bliver der færre faste stole at sidde på, imens man betragter kunsten.

- Vi vil undgå fælles overflader, hvor folk eventuelt kan efterlade smitte. Det skal løses ved, at man kan få udleveret en individuel metalklapstol, som kan tages med rundt, siger Teresa Nielsen.

Annonce

'Nye' udstillinger

Når alt det formelle er sagt, så kan gæsterne se frem til meget nyt at betragte, da en udstilling af Arild Rosenkrantz' kunst akkurat ikke nåede at blive vist frem inden nedlukningen 11. marts, og derfor har den stået og ventet på gæster, til der på tirsdag endelig er fernisering.

Et andet værk, som er af knap så professionel karakter, men til gengæld lokal, er ligeledes klar til genåbningen.

- Inden vi lukkede 11. marts, havde vi samme dag besøg af over 150 børn i årgange fra 3. til 5. klasse på skoler fra kommunen, som hver især lavede kopper af stentøj. Så det er en helt lokal udstilling, som ligeledes har været klar længe, siger Teresa Nielsen.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce