Annonce
Tønder

Museum får penge til ansættelse af historiker

Formand Anders Jacobsen glæder sig over økonomisk støtte fra Tønder Kommune.  Arkivfoto: Uwe Iwersen
Zeppelin- & Garnisonsmuseum Tønder har fået bevilget 100.000 kroner til ansættelse af en historiker. Der kan snart blive sat navn på vedkommende.
Annonce

Tønder: Zeppelin- & Garnisonsmuseum Tønder vil gerne have registreret museets genstande og digitaliseret arkivet, og til det job ønsker museet at ansætte en historiker.

Museet søgte i foråret Tønder Kommune om en lille kvart million kroner til ansættelsen, og da kommunens kultur- og fritidudvalg mødtes i juni, valgte politikerne at sende 100.000 kroner i retning af museet.

- Det var lige, hvad vi kunne finde her og nu. Det er en rigtig god sag, det er der slet ingen tvivl om, fortalte formand for udvalget, René Andersen (V), efterfølgende.

- Vi er et godt stykke inde i 2020. Så vores håb er selvfølgelig, at de kan komme i gang for det her, og det tror vi da også på, sagde formanden.

Annonce

Glad formand

Formand for garnisonsmuseet, Anders Jacobsen, glæder sig over den kommunale støtte, selvom det er et mindre beløb end ansøgt.

- Jeg synes da, det er flot af Tønder Kommune. Vi er ovenud lykkelige, fortæller han.

Ifølge formanden er man på vej til at ansætte en lokal ung mand - en historiker med "en spændende bagage".

- Kontrakten er ikke skrevet under endnu. Den ligger i udkast, fortæller Anders Jacobsen, der forventer snart at kunne præsentere vedkommende.

Lønnen betales ikke kun af kommunen - museet har blandt andet også fået et tilskud til stillingen fra Sydbank Fonden. Stillingen er tidsbegrænset - i første omgang frem til nytår.

- Så er det selvfølgelig et spørgsmål om, vi skal søge igen og også ekstern finansiering. Der har vi da en ambition om, at vi skal have kradset nogle penge ind. Sådan han kan fortsætte, fortæller museumsformanden.

For Anders Jacobsen drejer ansættelsen sig blandt andet om, at museet skal stå i en god position til at kunne understøtte det store Zeppelin Tønder-projekt, der er i støbeskeen.


Jeg synes da, det er flot af Tønder Kommune. Vi er ovenud lykkelige.

Anders Jacobsen, formand for Zeppelin- & Garnisonsmuseum Tønder


Ifølge Anders Jacobsen skal historikeren samarbejde med Gerd Uwe Christiansen, som i øjeblikket står for museets arkiv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce