Annonce
Kolding

Museum Kolding-bestyrelsen er sat

Selv om navnet Museum Kolding er nyt, er historien bag museet faktisk over 130 år gammel. I februar 1890 var tandlæge A. M. G. Friis fra Kolding drivkraften bag etableringen af Historisk-Antikvarisk Selskab for Kolding og Omegn, der senere skulle blive til museet på Koldinghus og som nu lever videre i Museum Kolding. Foto: PR
Formidlingscenteret i verdensarvsbyen Christiansfeld, Oplevelsescenter Skamlingsbanken og Staldgården er museets fyrtårne og vil slå dørene op som perler på en snor. Nu er bestyrelsen også ombord til at sætte retningen.
Annonce

Kolding: Bestyrelsen er på plads, så Kolding Kommunes ambitioner om et nyt moderne og højaktuelt museum og formidlingscenter kan blive ført ud i livet.

Museet består af det eksisterende formidlingscenter i Christiansfeld, oplevelsescenteret der er på vej på Skamlingsbanken med forventet åbning til maj og Staldgården, hvor der endnu ikke er slået nogle streger, men hvor der skal skabes et helt nyt rum til at invitere folk indenfor.

Bestyrelsen i Museum Kolding

Museum Kolding ledes af en bestyrelse, der er ansvarlig for museets drift. Bestyrelsen består af 9 medlemmer samt en medarbejderrepræsentant og har følgende sammensætning:

To medlemmer udpeget af Kolding Byråd blandt byrådets medlemmer, et medlem med særlige kompetencer udpeget af Kolding Byråd, et medlem udpeget af Business Kolding, et medlem udpeget af Brødremenigheden, et medlem udpeget af Skamlingsbankeselskabet, tre medlemmer med særlige kompetencer udpeget af bestyrelsen og en medarbejderrepræsentant uden stemme.

Bestyrelsen består af:

  • Jesper Elkjær, næstformand
  • Eea Haldan Vestergaard
  • Morten Teilmann-Jørgensen
  • Peter Hulweg Christiansen, formand
  • Jørgen Bøytler
  • Peder Damkjær
  • Jens Wittrup Willumsen
  • Jesper Vilstrup
  • Anne-Sophia Hermansen
  • En endnu ikke valgt medarbejderrepræsentant

- Vi har nu sat et meget kompetent hold i bestyrelsen, der på alle måder kan være med til at udvikle og understøtte de store ambitioner, der er for museets virke. Bestyrelsen er bredt funderet både inden for erhvervslivet og kulturlivet – såvel lokalt i Kolding Kommune som nationalt, fortæller museets bestyrelsesformand, Peter Hulweg Christiansen.

Annonce

Fokus på den lokale fortælling

Det er de lokale fortællinger, der samler Kolding og formidler hele Kolding Kommunes historie på en nærværende, involverende, relevant og nytænkende måde på tværs af målgrupper, der skal fortælles. Og det er den store samling af specialeffekter – ikke mindst den unikke sølvsamling, der før har boet på Koldinghus, der skal formidles på en relevant og tidssvarende måde.

- Det er en stor opgave, der ligger foran os, og nu skal vi for alvor i arbejdstøjet og opbygge og udvikle Museum Kolding til fremtidens kulturhistoriske museum, siger museets direktør Rune Lundberg.


Vi har nu sat et meget kompetent hold i bestyrelsen, der på alle måder kan være med til at udvikle og understøtte de store ambitioner, der er for museets virke.

Peter Hulweg Christiansen


Det nye museum skal være med til at styrke Kolding som kultur- og designby og skabe nogle helt unikke oplevelser, der tiltrækker både lokalt, nationalt og internationalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Aabenraa For abonnenter

Juristen Ali fra Sønderjylland blev nævnt som rollemodel af Ellemann på direkte tv

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce