Annonce
Sønderborg

Museum og biograf har svært ved at genåbne tidligere i fase 2

Kinorama i Borgen har haft lukket i to måneder og gør nu klar til en genåbing. Arkivfoto: Timo Battefeld
Kinorama i Borgen arbejder på at genåbne tidligere end planlagt, men biografen mangler film at sætte på lærredet. Historiecenter Dybbøl Banke vil ikke åbne tidligere end planlagt på trods af den yderligere genåbning i fase 2.

Sønderborg: Onsdag aften fik Sønderborgs kulturliv mulighed for at åbne igen, da politikerne i Folketinget blev enige om en yderligere genåbning i fase 2. Det betyder, at biografen Kinorama i Borgen og Historiecenter Dybbøl Banke måtte åbne straks, mens oplevelsesparken Universe må åbne på onsdag den 27. maj.

Men ingen af stederne gør brug af muligheden for at åbne med det samme. Historiecenter Dybbøl Banke havde planlagt at åbne mandag den 8. juni, og det holder centret fast i.

- Vi har ventet med længsel på at åbne, men at de så beslutter, at vi kan åbne straks, det kan vi ikke. Der er mange praktiske ting, der skal gøres klar, og vi fik først retningslinjerne i dag (fredag, red.). Desuden har vi sendt de ansatte på tvungen afspadsering og ferie, så vi kunne være klar til den 8. juni og højsæsonen. De ansatte er gået med til at holde ferie nu, så vil jeg ikke afbryde folks ferie. De ansatte har også rettigheder og skal behandles ordentligt, siger Jens Peter Rasmussen, der er formand for Historiecenter Dybbøl Banke.

Centret skulle have haft sæsonåbning i begyndelsen af april, og der forventes et tab på omkring 1,2 millioner kroner på grund af coronanedlukningen.

Annonce

Vi har ventet med længsel på at åbne, men at de så beslutter, at vi kan åbne straks, det kan vi ikke. Der er mange praktiske ting, der skal gøres klar, og vi fik først retningslinjerne i dag (fredag, red.). Desuden har vi sendt de ansatte på tvungen afspadsering og ferie, så vi kunne være klar til den 8. juni og højsæsonen.

Jens Peter Rasmussen, formand for historiecentret

Biograf mangler film

Også Kinorama i Borgen og Aabenraa havde planlagt at genåbne den 8. juni. Biografejer Per Matthiesen planlægger at åbne før det.

- Vi ved ikke, hvornår vi åbner, for vi har ingen film. Vi ved ikke hvilke film, vi må have premiere på. Der er ikke mange biografer i Europa, der er åbne, og det danske marked er for lille. Derfor kommer vi til at åbne på med det program, som vi lukkede med og nogle enkelte titler til premiere den 8. og 11. juni, siger Per Matthiesen.

Biografen i Borgen har fem sale med 545 sæder i alt.

- Vi må have 500 mand inde, og der skal være en meter mellem hver gruppe. Det er ingen problem i Borgen, for der er en meter fra næsetip til næsetip i sæderne og to meter mellem hver række. I Aabenraa kommer vi nok til at lukke hver anden række, siger Per Matthiesen.

Under coronanedlukningen har Kinorama haft succes med drive-in bio i Rødekro.

- Vi var de første, der gjorde det i Danmark. Men ellers er pengene fosset ud af kassen. Nu er spørgsmålet, om folk kommer tilbage. I Norge er biograferne genåbnet, og de har haft fin belægning. Så jeg regner med folk higer efter at komme ud. Desuden bliver der hele sommeren ikke så meget andet at lave, så jeg ser frem til en okay sommer, siger Per Matthiesen.

Det har ikke været muligt at få fat i oplevelsesparken Universe, som har planlagt åbning lørdag den 13. juni. Ifølge parkens hjemmeside og Facebookside vil parken heller ikke gøre brug af muligheden for at åbne før den 13. juni. Parken skulle åbne for sæsonen den 4. april. Parken regner med at miste flere millioner på nedlukningen og frygter en halvering i antallet af gæster. Sidste år besøgte 139.000 gæster parken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Vejen

Købmand fik sur smiley og en bøde

Annonce