Annonce
Sønderborg

Museum Sønderjylland søger kondomautomat

Museumsinspektørerne Mariann Kristensen og Lisette Juhl Hansen søger de sidste effekter til en udstilling om sønderjyderne i 1960'erne og 1970'erne. Arkivfoto: Timo Battefeld

Privatpersoner har udlånt omkring 150 fotos og genstande til Museum Sønderjyllands udstilling om sønderjyder i 1960'erne og 1970'erne. Der mangler stadig en kondomautomat samt en kondicykel.

Annonce

Sønderjylland: Har du en kondicykel fra 1960'erne eller 1970'erne stående i garagen?

Eller hvad med en kondomautomat?

Museum Sønderjylland søger nemlig fire specifikke genstande, som skal bruges til en udstilling om sønderjydernes liv i 1960'erne og 1970'erne. Det er en kondicykel, en kondomautomat, en vaskemaskine samt arkitektmodeller over alment boligbyggeri bygget i Sønderjylland.

- Vi mangler nogle lidt mere iøjefaldende ting som vaskemaskinen. Vi vil gerne fortælle om vaskemaskinen, som gjorde, at husmorens arbejde blev lettet en del, siger Mariann Kristensen, der er museumsinspektør.

Hun søger også arkitektmodeller over nogle af de boligblokke, som blev bygget i Sønderjylland. En kondomautomat skal vise tidens prævention.

- Mange forbinder kondomautomaterne med offentlige toiletter. De fortæller om tidens prævention, om præventionstanken og hvordan unge mennesker fik et forhold til det, siger Mariann Kristensen.

Genstande

Hvis man har genstande til udstillingen kan man kontakte museumsinspektør Lisette Juhl Hansen, tlf. 6537 0852 eller mobil 2422 4360 og e-mail: LJH@MSJ.DKMan kan også kontakte museumsinspektør Mariann Kristensen tlf. 6537 0864 eller mobil 3080 2659 og e-mail: MAKR@MSJ.DK

Annonce

150 udlån

Kondicyklen skal fortælle om sønderjydernes brug af fritiden.

- Kondicyklen fortæller det, at man begynder at dyrke motion derhjemme. Man begynder at op i det. Det ville være en sjov genstand at have i udstillingen, siger Mariann Kristensen.

I april gik Museum Sønderjylland ud i offentligheden for at søge efter ting til den nye udstilling. Og der er kommet masser af ting ind til udstillingen om sønderjyder i 1960'erne og 1970'erne.

- Vi har været rundt og besøge mange sønderjyder og fået rigtig mange fine ting ind, men nu er vi i den afsluttende fase af indsamlingen og mangler nogle få genstande, som vi vil gøre et sidste forsøg på at finde i de sønderjyske gemmer, siger Mariann Kristensen.

Museet har lånt omkring 150 genstande og fotos af borgere om livet i Sønderjylland i 1960'erne og 1970'erne.

Udstillingen 'Derfra hvor vi stod - Sønderjyderne i 1960'erne og 1970'erne' åbner i oktober på museerne i Tønder, Haderslev og Aabenraa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce