Annonce
Læserbrev

Museumsambitioner skal ned på realistisk niveau

Læserbrev: I en særudgave har KL udsendt advarsel til kommunerne om nødvendigheden af, at de indgåede aftaler med regeringen om kommunernes økonomiske forbrug overholdes, og at aftalen om, at skatten samlet set skal holdes i ro, også overholdes.

Især er kommunernes ønsker om at investere i anlæg en alvorlig udfordring, har Kommunernes Landsforening regnet sig frem til.

Med de foreløbig udmeldte ønsker til anlæg ligger kommunerne samlet set langt over den udmeldte økonomiske ramme med ikke mindre end 1,3 milliarder kr.

Derfor er det nødvendigt, at kommunerne bringer ambitionsniveauet og tempoet længere ned.

Hvis ikke anlægsønskerne bringes ned på det aftalte niveau, udløser det en sanktion til alle kommuner, herunder naturligvis også til Aabenraa.

Denne advarsel bør vi i Aabenraa Kommune ikke sidde overhørig, så jeg håber, at det høje ambitionsniveau nogle partier har ytret ønske om, om et splinternyt museum indeholdende både søfartsmuseum og kunstmuseum til mange millioner kroner, kommer ned på et realistisk niveau.

i DF mener vi, at vi sagtens med udgangspunkt i de bestående museer kan få lavet noget godt for det beløb, der er afsat i budgettet.

Nogle borgere har udtalt, at den snart fraflyttede politigård måske kunne komme i spil.

Måske en god idé?

Det gørende er, at vi bliver realistiske omkring planerne med vore museer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce